(FOTO) Mercedes revoluționează serviciile de curierat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mercedes a dezvăluit conceptul Vision Van, un vehicul utilitar 100% electric, gata să revoluționeze piața serviciilor de curierat cu tehnologiile sale.

Mercedes nu se mulțumește doar cu mașini electrice. Constructorul german vrea să ofere în viitor și vehicule utilitare cu zero emisii. Motiv pentru care a creat un studiu de design, denumit Vision Van, care încearcă să anticipeze viitorul unor astfel de vehicule.

165594l

Prototipul este pus în mișcare de un motor electric de 100 de cai putere, ținut în viață de un pachet de baterii de diferite dimensiuni, capabil să ofere între 80 și 270 de kilometri autonomie.

Pe lângă inovațiile aduse în materie de design și propulsie, noul Vision Van își propune să schimbe complet și modul de livrare al bunurilor. Gândit pentru a asigura servicii de livrare în zone urbane, pe distanțe reduse, conceptul se bazează foarte mult pe comunicarea între destinatar și expeditor.

352101l

Mașina conectează digital procesul de transport și pe cei care beneficiază de pe urma sa, de la centrul de distribuție la cel de primire. Spațiul de încărcare va fi unul complet automatizat și va fi deservit de drone. Spre exemplu, mașina parchează într-o zonă rezidențială și de aici dronele livrează pachetele în casele oamenilor, chiar dacă aceștia nu se afla în acel moment la domiciliu.

Înainte de livrare, pachetele vor fi inventariate automat și vor fi încărcate peste noapte de un sistem special. Rămâne de văzut câți ani vor mai trece până când sistemul propus de Mercedes va prinde viață în marile orașe ale lumii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...