PPEM va insista pe demiterea Primarului General al Chișinăului

dorin_chirtoaca_primarul_chisinaului_despre_guvernul_sturza
Foto: rfi.ro

Partidul Popular European din Moldova a luat notă cu îngrijorare de decizia controversată de astăzi a Curții de Apel Bălți de a casa decizia Judecătoriei Centru privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei Dorin Chirtoacă.

PPEM consideră că a fost anulată o decizie, nu însă și problemele cu care se confruntă municipiul și care, datorită acestei decizii, vor continua să se agraveze. Aceasta reprezintă o dovadă în plus că azi justiția este ruptă de la lege și de la realitate. PPEM va continua să susțină ferm demersurile de organizare a referendumului respectiv.

„Așa cum am declarat săptămâna trecută în Consiliul Municipal, pe data 15 septembrie vom vota în CMC demiterea Primarului General. Dacă judecătorii nu au văzut argumente destule care demonstrează incompetența Primarului, sper că aleșii locali o vor face. Toți. Și mai ales cei care au crezut și susținut promisiunile electorale ale lui Chirtoacă”, susține Ruslan Codreanu, consilierul municipal PPEM.

Totodată, PPEM constată că sistemul judecătoresc din Republica Moldova necesită o reformare profundă, iar decizia respectivă demonstrează încă o dată necesitatea urgentă de a continua demersurile de lansare a unei Misiuni EU JUST.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente