Șase școli de circumscripție vor fi renovate: Pentru lucrări au fost alocate 180 milioane de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șase școli de circumscripție vor fi renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM). Instituțiile care vor fi reconstruite sunt liceele teoretice din satele Sipoteni, raionulnul Călărași; Sălcuța, Căușeni; orașul Costești, raionul Râșcani; orașul Iargara, raionul Leova; Gotești, Cantemir și gimnaziul din Vărzărești, Nisporeni. Pentru lucrări vor fi alocate 180 mil. lei.

Potrivit Ministerului Educației, lucrările de renovare vor viza rețelele inginerești exterioare de alimentare cu apă și canalizare, termoficare, gaze, rețelele electrice, construcțiile de epurare, centralele termice, amenajările teritoriului și reparația edificiilor.

„Două dintre cele șase școli au beneficiat de suport în prima etapă a PRIM, recent fiind finalizate lucrările de izolare termică a pereților, schimbare a acoperișului, geamurilor și ușilor exterioare. Pentru celelalte patru instituții de învățământ au fost efectuate lucrările de proiectare și urmează ca Ministerul Educației să demareze procedurile legale pentru desfășurarea licitațiilor de achiziționare a lucrărilor de reconstrucție”, a precizat ministrul educației Corina Fusu.

Școlile de circumscripție au fost selectate de către Consiliul coordonator pentru monitorizarea procesului de reabilitare a infrastructurii instituțiilor de învățământ.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013 – august 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...