Un fals polițist și doi complici, reținuți pentru şantaj. Au acuzat o femeie de ademenirea unui minor// VIDEO

Un grup, compus din trei persoane, una dintre care se prezenta drept polițist, a fost reținut de ofițerii SPIA și procurori, în scuarul Catedralei din centrul capitalei, fiind bănuiţi de şantaj. Cei trei au extorcat 500 de euro de la o cetățeancă, pe care aceștia au acuzat-o de ademenirea unui minor în scopuri sexuale.

În schimbul banilor extorcați, falsul polițist și complicii acestuia promiteau ne-denunțarea cazului, astfel ca persoana șantajată să nu fie atrasă la răspundere penală.

Drept urmare a măsurilor speciale de investigații, ofițerii SPIA și procurorii l-a reținut în flagrant delict pe unul dintre suspecți, în timp ce acesta primea cei 500 de euro extorcați de la victimă. Ulterior, a fost localizat și reținut al doilea suspect, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 30 de ani, acesta având în grupul respectiv statut de complice.

De asemenea, în dimineața zilei de miercuri, a fost reținut și principalul suspect, un bărbat în vârstă de 31 de ani, capul grupării respective. Toți cei trei suspecți au fost audiați în calitate de bănuiți, iar în privința a doi dintre ei a fost aplicată măsura preventivă de arest și plasați în izolator pentru următoarele 72 de ore.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală. Pentru o astfel de infracțiune, Codul penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu aplicarea unei amenzi în mărime de 1000 de unități convenționale.

[youtube id=”7LPOoEZ-dNg” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.