„Colegiul Curţii Supreme de Justiţie hotărăşte: se respinge cererea de chemare în judecată a întreprinderii cu capital străin Jurnal de Chişinău Plus, SRL împotriva Consiliului Suprem al Magistraturii cu privire la anularea hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la unele informaţii difuzate în mass-media din 9 decembrie 2014, ca fiind depusă cu omiterea termenului de prescripţie”, a enunţat magistratul-raportor de la Curtea Supremă de Justiţie, Tamara Chişca-Doneva.

Jurnal TV a acţionat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii după ce instituţia a sesizat Consiliul de Presă în privinţa unui reportaj difuzat de postul nostru de televiziune care îl viza pe membrul Consiliului, Gheorghe Avornic, acuzat de către doi agenţi economici de faptul că şi-ar fi ajutat o rudă să le preia afacerile.

CSM-ul a sărit în apărarea lui Avornic şi a invocat faptul că atât magistratului, cât şi rudei sale, finul de cununie - juristul Corneliu Ţurcan, nu li s-a oferit dreptul la replică în cadrul reportajului. Consiliul de Presă a examinat sesizarea, dar nu a constatat nicio abatere şi a informat CSM-ul despre faptul că materialul corespunde tuturor rigorilor jurnalistice şi conţine şi replicile celor vizaţi.

La rândul său, Jurnal TV a dat în judecată CSM-ul şi a cerut Curţii Supreme de Justiţie anularea deciziei Consiliului de a sesiza instituţia de monitorizare a presei.