Nicolae Timofti a refuzat să meargă la Consiliul șefilor de state CSI. Iată motivul

Preşedintele Nicolae Timofti a refuzat să meargă la ședința Consiliului șefilor de state CSI. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie în Bişkek, capitala Kârgâzstanului, iar ţara noastră va fi reprezentată de o delegaţie în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat al Președinției, președintele Timofti, ”cunoscând agenda de lucru a summit-ului Comunității Statelor Independente (CSI) axată pe tematica economică, a considerat că Republica Moldova, semnatară doar a dimensiunii economice a Acordului CSI, poate fi reprezentată  în cadrul summit-ului, de către șeful Executivului de la Chișinău, Pavel Filip”.

În același timp, serviciul de presă al Executivului a precizat că Pavel Filip, pe lângă lucrările şedinţei Consiliului şefilor de stat ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), va avea o serie de întrevederi bilaterale cu şefii statelor prezenți la reuniune. În cadrul acestora, vor fi abordate subiecte de actualitate pentru Republica Moldova şi posibilităţile de aprofundare a relaţiilor diplomatice, inclusiv a celor comercial-economice.

Republica Moldova a aderat la Comunitatea Statelor Independente în anul 1991. Din cadrul organizaţiei fac parte 11 state, iar în acest an președinția este deţinută de Republica Kârgâză.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.