Actualitate

CCA şi autoritatea portugheză de reglementare a mass-media vor colabora

„Acest acord este unul foarte important pentru Republica Moldova şi pentru noi, ca autoritate de reglementare, întrucât experienţa ţării pe care o reprezentaţi în domeniul audiovizualului este una foarte bogată şi vastă”, a menţionat Dinu Ciocan, adresându-se colegului portughez.

Acordul prevede preluarea celor mai bune practici în ceea ce ţine de monitorizarea serviciilor de programe, în special în ceea ce ţine de reflectarea campaniilor electorale, asigurarea protecţiei copiilor în serviciile de programe. „Suntem într-o perioadă de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, de aceea experienţa autorităţii pe care o reprezentaţi va fi foarte importantă”, a mai spus preşedintele CCA.

Preşedintele ERC, Carlos Magno, în următoarele trei luni îşi încheie mandatul la instituţia portugheză de reglementare a mass-media, dar a declarat că documentul semnat este o garanţie a faptului că această colaborare va continua.

Acordul prevede schimburi de delegaţii, participarea împreună la diferite evenimente din domeniul audiovizualului. De asemenea, membrii CCA vor putea apela la reprezentanţii ERC când vor avea nevoie de informaţii şi consultaţii privind reglementarea audiovizualului.

IPN

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *