„Este vital important ca anume tinerii să iasă la acest protest, ca ei să nu mai vrea să plece din Republica Moldova. În joc s-a pus viitorul lor. Trebuie să se revolte că de altfel prin tăcerea asta noi legiferăm toate crimele acestea şi pur şi simplu lucrurile se vor îngreuna din zi ce trece”, susţine membrul Platformei Civice, Dinu Plîngău.

Cu o zi înainte de protest, membrii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr au împărţit pliante în centrul capitalei pentru ca cetăţenii să fie informaţi corect despre miting şi dezideratele acestuia.

 „Vrem să protestăm împotriva guvernanţilor care au furat două miliarde de dolari. Mâine în Piaţa Marii Adunări Naţionale este un miting autorizat, sunt chemaţi toţi cetăţenii”, a precizat jurnalistul şi membrul Platformei „DA”, Vasile Năstase.

Organizatorii acţiunii de protest au îndemnat cetăţenii să vină în PMAN doar cu steagurile Republicii Moldova şi al Uniunii Europene. „Steagurile de partid ar fi bine să nu fie prezente, deoarece este un protest al cetăţenilor, un protest nepartinic”, a precizat activistul civic Liviu Vovc.

În context, amintim că o acţiune similară se va organiza mâine, tot la ora 13:00, în piaţa Trocadero din Paris. Mitingul va fi organizat de un grup de iniţiativă al diasporei din Franţa.