00:36:26 20.04.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă, în APĂRAREA celor de la Carla's Dreams: „Jurnaliștii au procedat ca niște LEPRE”

Monden 06.09.2016 19:00 Vizualizări2084 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă, în APĂRAREA celor de la Carla's Dreams: „Jurnaliștii au procedat ca niște LEPRE” life.ru


Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, s-a arătat deranjat de faptul că jurnaliștii din Federația Rusă le-au demascat identitățile băieților de la Carla's Dreams care au adunat, ieri-seară, un stadion plin la Chișinău, unde au fost aplaudați la scenă deschisă.

Aparent, este vorba despre niște jurnaliști meseriași, tari ca agentul 007, dar de fapt au procedat ca niște lepre. Voi nu ați încercat să-i deconspirați identitatea, ci să-i luați farmecul, „fishka”, cum se spune în rusă. Este un talent, este un fenomen, indiscutabil. Timp de patru ani, oricine ar fi dorit, în R. Moldova sau în România, ar fi putut să-i facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru ca de farmec nu te atingi. Pentru că dacă te atingi, îl distrugi. Dincolo de ceea ce cântă, cum cântă, Carla's Dreams a cucerit și pentru că a găsit această nișă, a anonimatului, prin care apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamnă modestie, ceea ce este o valoare. Asta chiar nu e rău de învățat de la el și noi să învățăm, dar mai ales voi, că nu vă mai ajunge glorie și teritoriu niciodat”...”, a scris primarul pe Facebook.

CITIȚI și Băieții de la Carla's Dreams, DECONSPIRAȚI în Rusia. Cum arată în realitate

Chirtoacă este de părere că cei de la Carla's Dreams s-au dus la Moscova cu o piese nouă în limba rusă ca să le facă pe plac, dar jurnaliștii ruși „l-au plesnit” și „l-au scuipat în suflet”: „De ce, pentru că a spus că e limba română și nu moldovenească pe care ne-ați băgat-o pe gat din 1940 încoace, schimbându-i și grafia, din latină în chirilică? Sau pentru că vreți încă o dată să arătați „kto rulit” (cine conduce - n.r.)? Nu, ați arătat un singur lucru - că nu-l respectați pe artist, pe om și, prin aceasta, ați confirmat încă o dată că nu ne respectați pe noi, cei din RM și din RO”.

Pornind de la demascarea identității membrilor proiectului
Carla's Dreams, Dorin Chirtoacă ajunge și la deportări.

„Voi, din păcate, veți continua să fiți respectați numai pentru literatura, cinematografia, dramaturgia, teatrul, baletul, compozitorii și muzica pe care le aveți, pentru Pușkin, Lermontov, Tostoi, Esenin, Chaikovskii, Sostakovici, Gaidai, Riazanov s.a. Nu însă și pentru politicile publice pe care le faceți sau politica voastră în ansamblu, propaganda pe care o faceți și alte modalități brutale prin care încercați să vă impuneți sau marsaviile precum aceasta prin care încercați să răniți sufeltul unui om, al unui artist care nu v-a făcut nimic rau și care s-a purtat foarte frumos cu voi. Așa a fost și în 1940, ați venit nepoftiți, ne-ați ocupat. Totuși unii, din bun-simț, v-au întâlnit cu pâine și sare, cum e tradiția. Voi ce ați făcut? Le-ați luat tot și ia-ți trimis în Siberia. Și tot așa până azi...”, susține Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md