Scandal finalizat cu demisie. Directorul de la „Apă – Canal Chișinău” se concediază

1
Foto: timpul.md

Directorul întreprinderii S.A. Apă-Canal Chișinău, Constantin Becciev pleacă din funcție. O cerere de demisie a apărut pe masa directoarei Direcției Finanțe a Primăriei Chișinău, Veronica Herța, scrie REALITATEA.

Aceasta susține că a fost anunțată telefonic despre faptul că cererea a fost contrasemnată de directorul tehnic al întreprinderii. Becciev intenționa să plece în concediu, ca, ulterior, să se elibereze din funcție.

Totodată, Veronica Herța a explicat că acest fel de a se elibera din funcție nu corespunde prevederilor legale.„Codul muncii prevede expres că concediile de acordă conform graficului care este elaborat până pe data de 15 decembrie în cazul nostru. După care plecarea în concediu este permisă de către angajator. Contractul de muncă îl are președintele consiliului de administrare. Nu a fost semnat de mine”, a spus șefa Direcției Finanțe.

Menționăm că la începutul lunii august instituția a ajuns în opinia publică după un raport realizat de Curtea de Conturi. Potrivit acestuia la S.A. Apă-Canal Chișinău au fost achiziționate de sume foarte mari mai multe piese de mobilier, unele destinate pentru biroul directorului. De asemenea, Becciev a fost acuzat precum că ar fi favorizat firmele fiicei sale în mai multe contracte pe care le-a avut instituția.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente