Dorin Chirtoacă înjură jurnaliștii ruși pentru deconspirarea lui Carla’s Dreams

14100337_1726704257594531_1723816058145191388_n

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, pe pagina sa de Facebook, se arată indignat că jurnaliștii unui site din Rusia au publicat un material în care susțin că l-au deconspirat pe solistul trupei Carla’s Dreams. „Voi nu ați încercat să-i deconspirați identitatea, ci să-i luați farmecul, „fishka” (cum se spune în rusă). Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, în Republica Moldova sau în România ar fi putut să facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi, pentru dacă te atingi, îl distrugi”, scrie indignat Chirtoacă. Vedeți mai jos mesajul integral.

„Nu mă declar fan Carla’s Dreams, dar fuck off celor care susțin că i-au deconspirat identitatea!

Aparent este vorba despre niște jurnaliști meseriași, tari ca agentul 007, dar de fapt au procedat ca niște lepre. Voi nu ați încercat să-i deconspirați identitatea, ci să-i luați farmecul, „fishka” (cum se spune în rusă). Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, în Republica Moldova sau în România ar fi putut să facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi, pentru dacă te atingi, îl distrugi. Dincolo de ceea ce cântă, cum cântă, Carla’s Dreams a cucerit și pentru că a găsit această nișă, a anonimatului, prin care apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamnă modestie, ceea ce este o valoare. Asta chiar nu e rău de învățat de la el, și noi să învățăm, dar mai ales voi, ca nu vă mai ajunge glorie și teritoriu niciodată…

El a venit la Moscova cu o piesa nouă și în limba rusă. A vrut să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a fost de bun simț. Voi ce ați făcut? L-ați dus pe la radiouri și televiziuni, dar și l-ați plesnit. I-ați scuipat în suflet. Și v-ați dat și eroi pe deasupra. De ce, pentru că a spus că e limba română și nu moldovenească pe care ne-ați băgat-o pe gât din 1940 încoace, schimbându-i și grafia, din latină în chirilică? Sau pentru că vreți încă o dată să arătați „kto rulit”?

Din păcate veți continua să fiți respectați numai pentru literatura, cinematografia, dramaturgia, teatrul, baletul, compozitorii și muzica pe care le aveți, pentru Puskin, Lermontov, Tostoi, Esenin, Chaikovskii, Sostakovici, Gaidai, Riazanov s.a. nu însă și pentru politicile publice pe care le faceți, sau politica voastră în ansamblu, propaganda pe care o faceți și alte modalități brutale prin care încercați să vă impuneți, sau mârșăviile precum aceasta prin care încercați să răniți sufletul unui om, a unui artist, care nu v-a făcut nimic rău.

Așa a fost și în 1940, ați venit nepoftiți, ne-ați ocupat. Totuși unii, din bun simț, v-au întâlnit cu pâine și sare, cum e tradiția. Voi ce ați făcut? Le-ați luat tot ți ia-ți trimis în Siberia. Și tot așa până azi…

Așa că nu vă suparăți, poate „jaba davit” ca ați ajuns să cantați în româna, dar Carla’s Dreams va reuși, cred, și în continuare să se afirme și dincolo de hotarele Rusiei, chiar dacă va trebui să înghită mizeriile voastre. Avem imunitate după 200 de ani de ocupație.

P.S.: Pentru cei care umbla cu referendumu’. Ceea ce am scris mai sus s-ar putea încadra în prevederile art. 177 alin. (2) din Codul electoral: „Revocarea primarului prin referendum poate fi inițiată în cazul în care acesta nu respectă interesele comunității locale, nu exercită în mod adecvat atribuțiile de ales local prevăzute de lege, încalcă normele morale şi etice, fapte confirmate în modul stabilit.”

Am putea admite că prin înjurătura din titlu am încălcat normele etice și morale, deci să nu uitați să treceți în argumentarea pentru referendum și această fapta a mea.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente