Prezidențiale 2016: 5 motive ale PAS cu care invită susținătorii să doneze pentru ei

fundraising

Partidul Acțiune și Solidaritate a publicat o listă cu 5 motive pentru care susținătorii lor are trebui să doneze bani.

Iată cele 5 motive enunțate de PAS.

#1. PAS – CEL MAI DE ÎNCREDERE PARTID PRO-EUROPEAN

În mai puțin de trei luni de la înregistrare, PAS a devenit unul dintre cele mai de încredere partide pro-europene de opoziție.

Datorită popularității liderului Maia Sandu, precum și a transparenței în activitatea partidului, PAS a reușit să urce în fruntea sondajelor de opinie publicate în ultimele luni, devenind cel mai popular partid pro-european de opoziție, conform ultimului Barometru de Opinie Publică.

#2. FINANȚARE DEMOCRATICĂ, TRANSPARENTĂ ȘI CORECTĂ

PAS este unicul partid din Republica Moldova care și-a asumat o finanțare democratică. Finanțarea democratică și transparentă a activităților partidului constituie fundamentul unei societăți civilizate, corecte și locul de unde începe eradicarea corupției.

PAS va funcționa doar în baza sprijinului financiar acordat de dumneavoastră și va schimba modul de a face politică în Republica Moldova, bazat pe competență, onestitate și bun-simț. Nu avem și nici nu vom folosi sume enorme de bani proveniți din surse neclare și nici nu vom utiliza resurse administrative, precum acționează cele mai multe partide din Republica Moldova. PAS contează doar pe susținerea membrilor și simpatizanților săi.

Până în prezent, partidele au fost finanțate de liderii de partid, care tratau partidul ca pe o investiție (ce va aduce beneficii când partidul ajunge la guvernare), sau de către grupuri de interese afiliate cu liderul partidului, ce așteptau în schimbul sprijinului financiar diferite beneficii, funcții, legi favorabile afacerilor acestora. Astfel, democrația de partid și promovarea oamenilor pe bază de merite a fost anulată de clasa politică din Republica Moldova, ducând la o guvernare deficientă a țării.

PAS se va dezvolta în baza donațiilor de la cetățeni și oameni de afaceri și va fi responsabil în fața membrilor săi, în fața dumneavoastră, și nu în fața oligarhilor sau a grupurilor de interese.

Sursa: Pagina Facebook „Un /pas/ pentru Moldova”

 

#3. INDEPENDENȚĂ DE CERCURILE CORUPTE

PAS este unicul partid din țară cu adevărat independent.

PAS a fost creat din dedicația unui grup de oameni care sunt convinși că se poate face o altfel de politică, fără influența unor grupuri de interese și fără resurse financiare obținute ilegal. În procesul de construcție a partidului, am pus în prim-plan meritocrația, corectitudinea și respectarea legii. De asemenea, am utilizat în crearea PAS practici unice pentru activitățile de partid din Republica Moldova, precum votul secret la alegerea președinților de organizații teritoriale, deschiderea oportunității de a participa la aceste alegeri a oricărui membru PAS care întrunea criteriile stabilite. Deși nu constituie o obligație legislativă, până la înregistrarea oficială a partidului, am fost primii care am publicat lunar pe site-ul PAS cheltuielile efectuate. Vom rămâne în continuare departe de grupurile de interese obscure și de influență externă nedorită.

#4. O NOUĂ CLASĂ POLITICĂ CARE SĂ ACȚIONEZE ÎN BENEFICIUL CETĂȚENILOR

Vrem să lansăm o nouă clasă politică în Moldova, iar pentru asta avem nevoie de un altfel de model de finanțare și de un nou mod de a acționa.

Atragerea profesioniștilor și a oamenilor onești în politică este extrem de dificilă, anume din cauza că politicienii au acționat în mod corupt și murdar, iar persoanele integre refuză implicarea într-o astfel de politică.

Oamenii corecți se alătură cauzei noastre politice, deoarece ne asumăm să susținem viziunea noastră comună, de a munci în beneficul cetățenilor, și nu a propriului buzunar. Și acest lucru nu se va schimba, deoarece nu mizăm pe resursele financiare ale unor oligarhi care aduc banii în partid, obligînd la compromisuri grave. Doar cu ajutorul donațiilor colective, PAS va reuși să atragă tot mai mulți profesioniști și oameni integri.

Congresul de Constituire al /pas/. Foto: pagina Facebook „Un PAS pentru Moldova”
Congresul de Constituire al /pas/. Foto: pagina Facebook „Un PAS pentru Moldova”

#5. PAS VA GUVERNA ȚARA ÎN BENEFICIUL CETĂȚENILOR

Suntem un partid capabil să pornească schimbări esențiale în toate domeniile și să întreprindă acțiuni concrete de eradicare a corupției, care frânează dezvoltarea Republicii Moldova.

Creat la inițiativa Maiei Sandu, funcționând în baza principiilor meritocrației, integrității și a responsabilizării sociale, PAS va respecta legea, sancționând fraudele și actele de corupție, va porni o luptă acerbă împotriva fenomenului corupției (așa cum a făcut-o la Ministerul Educației) și a furturilor masive, va dezvolta politici și va iniția reforme profunde în beneficiul cetățenilor, va implica buni profesioniști pentru a găsi soluțiile optime la probleme grave din societatea noastră, va genera transformări radicale în justiție, educație, economie, având dezideratul unei societăți libere, democratice și prospere.

Detalii aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente