19:51:00 25.04.2024
Stiri

Mihai Ghimpu îşi RETRAGE semnătura de pe acordul de colaborare: “La Bruxelles vorbeşte despre integrare europeană, iar la Chişinău se aliază cu pro-ruşii”

Politică 05.09.2016 14:07 Vizualizări4582 Autor: Ziarul National
Mihai Ghimpu îşi RETRAGE semnătura de pe acordul de colaborare: “La Bruxelles vorbeşte despre integrare europeană, iar la Chişinău se aliază cu pro-ruşii”


Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, anunţă că îşi retrage semnătura de pe acordul de colaborare semnat pe 29 iulie curent de către majoritatea parlamentară din care fac parte şi liberalii cu Partidul Popular European din Moldova (PPEM) al lui Iurie Leancă.

“Având în vedere că PPEM nici până azi nu a anunțat că se retrage din alianța tacită pe care o are cu PSRM, PN și PCRM în Consiliul Municipal Chișinău, Mihai Ghimpu, președintele PL, anunță că, începând cu ziua de astăzi, 5 septembrie 2016, își retrage semnătura de pe acordul de colaborare semnat la 29 iulie 2016.

Este blamabil faptul că dnul Iurie Leancă a mers la Bruxelles, București și Sofia și a vorbit despre integrare europeană, iar la Chișinău s-a aliat cu partidele pro-ruse, care sunt anti-naționale și anti-europene”, se arată într-un comunicat de presă al PL.

Iurie Leancă nu a comentat deocamdată anunţul făcut de Ghimpu.

Astfel, Ghimpu îşi ţine cuvântul dat, la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unei emisiuni televizate: „Dacă până luni Leancă nu se retrage din alianța cu socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), atunci îmi retrag semnătura de pe acordul de colaborare cu Partidul Popular European din Moldova. Eu chiar i-am informat pe cei care mi-au garantat că Leancă se va retrage din alianța cu socialiștii. Ei au garantat asta, mi-au zis că au nevoie de timp, dar văd că Leancă umblă cu acest referendum pe la judecată. Nu am mai văzut în viața mea așa un politician proeuropean”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md