(video) Unde-s tinerii. Ileana Crudu, studentă la Maastricht: Fetelor, vă încurajez să urmați o carieră în IT

ileana

#diez continuă să caute tineri activi prin țară. De data aceasta, o vom cunoaște pe Ileana Crudu, tânăra care recent a început să studieze Inteligență Artificială la Universitatea din Maastricht. Ileana a absolvit Liceul Orizont din Capitală, însă motivația ei de a urma o carieră în IT s-a accentuat în vara anului trecut, atunci când, din dorința de a se provoca și a descoperi lucruri noi, a participat la tabăra Girls Go IT, proiect în cadrul căruia a evoluat și pe care acum vrea să-l dezvolte la nivel mondial.

Tabăra Girls Go IT a fost pe bună dreptate o revelație pentru Elena, care ne-a povestit că aici a găsit doza necesară de motivație pentru a alege să-și urmeze cariera în IT. După această experiență, tânăra a devenit ambasadoare a programului continuând să-și aducă aportul la promovarea IT-ului în rândul fetelor.

Decizia de a susține BAC-ul la informatică a venit, la fel, ca urmare a programului Girls Go IT. Cursurile urmate aici și câteva ore suplimentare de studiu au reușit să-i asigure Ilenei rezultatele așteptate. Acum, Ileana este studentă la Universitatea din Maastricht, iar energia ei nu se va concentra doar asupra studiilor, întrucât tânăra își dorește să promoveze programul Girls Go IT și în Olanda. Mai mult decât atât, ea vrea să deschidă un club local pentru ca să inspire și fetele de acolo să-și urmeze cariera în IT.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente