Seedstars Chișinău: Au fost desemnate cele mai bune StartUpuri din Moldova

DSC_5058
Foto: Tekwill

Sâmbătă, pe data de 3 septembrie, a avut loc ediția locală a competiției globale Seedstars World. 10 cele mai promițătoare startupuri din Moldova au concurat pentru a reprezenta țara în cadrul Seedstars Summit, eveniment care se va desfășura în aprilie 2017 în Elveția și care va oferi învingătorului un premiu mare în valoare de 1 milion de dolari SUA în calitate de investiție de capital.

Seedstars World, competiția globală a startupurilor din țările în curs de dezvoltare, vine pentru prima dată în Moldova. Având ca misiune plasarea în centrul atenției antreprenorilor de pe piețele emergente, Seedstars World călătorește anual în peste 65 de țări cu scopul de a identifica cei mai buni antreprenori ce sunt la etapa inițială de finanțare și de a le oferi acestora oportunitatea de a câștiga premii în valoare de până la 1 milion de dolari, dar și posibilitatea de a se conecta la rețeaua de investitori și mentori din întreaga lume.

Adițional, Seedstars World a încheiat un parteneriat cu TRECC, pentru a aduce premiul „Transforming Education Prize”. Premiul în valoare de 50 de mii de dolari SUA va fi acordat celui mai bun startup din domeniul educațional. Participanții edițiilor precedente au obținut finanțări în valoare cumulată de peste 61 de milioane de dolari, oferind locuri de muncă pentru mai mult de 360 de angajați din întreaga lume.

„Seedstars World este o platformă ce conectează investitorii cu următoarea generație de antreprenori IT, atrăgând atenția celor din Silicon Valley și Europa de Vest. După trei ani de existență, noi am confirmat cu siguranță ipoteza noastră inițială că cel mai bun mod de a avea un impact în țările în curs de dezvoltare este atragerea investițiilor și promovarea antreprenoriatului”, explică Alisee de Tonna, CEO Seedstars World. „Startupurile noastre demonstrează performanțe impresionante și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce vor aduce cele din a patra ediție”.

Astfel, sâmbătă, pe data de 3 septembrie, a avut loc concursul propriu-zis, în cadrul căruia au fost desemnate cele mai reușite StartUpuri din republică. Concursul a fost împărțit în două sesiuni de pitching, fiecare din acestea fiind preconizată pentru prezentările a cinci din cele 10 StartUpuri, după fiecare prezentare fiind preconizat timp și pentru întrebări din partea juriului. Pe lângă concurs, publicul și participanții s-au mai bucurat și de o atmosferă perfectă pentru socializare în pauzele de cafea, aducerea împreună a oamenilor cu interese comune fiind un alt obiectiv al evenimentului.

 

PC: Tekwill. Horatiu Ticau
PC: Tekwill. Horatiu Ticau

De asemenea, vizitatorii evenimentului au avut ocazia să asculte un discurs despre „Ce poate învăța Moldova despre susținerea antreprenoriatului de la România și Nigeria”, ținut de Horatiu Ticau, Managing Director la Seedstars Academy. Horatiu a rămas satisfăcut de eveniment, acesta fiind în viziunea lui unul foarte reușit: „Ce mi s-a părut foarte interesant e că unele dintre StarUpuri, care de fapt s-au prezentat foarte bine, s-au dovedit a fi pentru prima oară pe scenă, ceea ce te face să crezi că un început atât de convingător presupune foarte mult potențial de creștere. Cred că multe dintre StarUpuri vor atinge succesul, în special cele care se orientează de pe acum pe piețele internaționale, ceea ce mi se pare un avantaj al unei țări mici, unul care îți permite să sari peste etapa locală și să te îndrepți direct spre o activitate globală”, a mărturisit acesta în urma evenimentului.

Iată cine sunt câștigătorii:

FENTURY

 

PC: Tekwill
PC: Tekwill

FENTURY (aplicația căreia i-a fost acordat premiul mare) are menirea de a ajuta utilizatorii să-și optimizeze cheltuielile și să își planifice eficient resursele. Utilizatorul poate recepționa în mod automat informația privind plățile realizate de pe conturile sale. De asemenea, el poate planifica cheltuielile viitoare, inclusiv facturile, plățile pentru credit, ocaziile speciale, chiar și planurile de vacanță, iar aplicația îi va transmite notificările privind executarea acestora în timp util. Detalii despre FENTURY găsiți pe pagina oficială www.fentury.com sau pe pagina de Facebook.

Energy Solaris

 

PC: Tekwill. Prezentarea Energy Solaris
PC: Tekwill. Prezentarea Energy Solaris

Energy Solaris este primul colector solar 4-în-1 AirSolaris din lume, care asigură încălzirea și ventilarea încăperii, usucă fructe și pregătește mâncare în regimul de gătire lentă (slow-cooking). Mai multe detalii despre cum funcționează acesta puteți afla accesând site-ul oficial www.energysolaris.com sau pagina de Facebook.

AVO

PC: Tekwill. Prezentarea AVO
PC: Tekwill. Prezentarea AVO

AVO este o aplicație care vă permite să folosiți numărul de telefon local atunci când sunteți în altă țară, fără a utiliza serviciile roaming. Prin intermediul AVO puteți să efectuați apeluri ieftine în întreaga lume, dar și să primiți apeluri de la orice utilizator de telefonie mobilă ca urmare a redirecționării apelurilor. Astfel puteți economisi până la 90% din cheltuieli. Aflați mai multe despre acest produs pe site-ul oficial www.avoapp.com sau pe pagina de Facebook.

Aici puteți afla care sunt celelate StartUpuri care au participat în competiție.

 

DSC_4517

DSC_4551

DSC_4580

DSC_4615

DSC_4621

DSC_4640

DSC_4655

DSC_4703

DSC_4777

DSC_4819

DSC_4843

DSC_4849

DSC_4865

DSC_4879

DSC_4921

DSC_4969

DSC_5020

Seedstars Chişinău a fost organizat în premieră în Moldova de Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente