17:47:09 19.04.2024
Stiri

Iohannis îl contrazice pe Băsescu după ce ultimul a criticat Guvernul de la Chișinău

Politică 20.02.2015 10:41 Vizualizări1291 Autor: Stela Mihailovici
Iohannis îl contrazice pe Băsescu după ce ultimul a criticat Guvernul de la Chișinău


După ce fostul președinte al României Traian Băsescu a criticat Guvernul de la Chișinău, afirmând că noul premier nu va putea impinge R. Moldova spre Uniunea Europeană și a punctat că România trebuia să acționeze altfel, să-și delege reprezentanți care să discute cu cele trei partide proeuropene de la Chișinău, președintele Klaus Iohannis vine cu o replică.

Șeful statului român are o viziune diferită de ce a lui Traian Băsescu, căruia îi dă de înțeles că nu trebuie să le dicteze moldovenilor ce să facă.

„Eu am altă evaluare. Noi am folosit toate instrumentele corecte, democratice pentru a-i încuraja. Este destul de simplu. Trebuie să fim conştienţi de faptul că există două curente politice în România. Unii au impresia că noi trebuie să dictăm moldovenilor ce să facă - şi nu mă număr printre ei - şi alţii sunt de părere că Moldova este un stat suveran care are partide, instituţii şi noi putem să ne exprimăm o opţiune, dar nu cred că putem noi să mergem acolo să le dictăm ce să facă. Această chestiune nu aş agrea-o, ca să fiu foarte clar”, a spus Iohannis într-o emisiune televizată la „Digi 24”.

Iohannis a arătat că este bine că există acum un Guvern la Chişinău, chiar dacă cea mai bună variantă ar fi fost ca partidele europene să formeze acest Guvern. „Nu a fost şi s-a ajuns la această soluţie de compromis. Marţi fac o vizită în Republica Moldova şi îmi voi exprima speranţa că acest prim-ministru tânăr, antreprenor, va duce Moldova mai departe în direcţia Vest”, a afirmat preşedintele român.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md