07:09:50 18.04.2024
Stiri

Cum să nu mai plătești NICIODATĂ factura la CURENT

Economie 04.09.2016 19:00 Vizualizări2083 Autor: Ziarul National
Cum să nu mai plătești NICIODATĂ factura la CURENT economica.net


Lanţul de magazine de instalaţii Romstal a început să comercializeze şase tipuri de turbine eoliene (cu ax orizontal şi ax vertical) de mici dimensiuni care pot asigura independenţa energetică a unei locuinţe. În funcţie de câţi waţi produce, o astfel de instalaţie are preţul cuprins între 1.400 şi 4.800 de lei românești.

În timp ce unii dezvoltatori de parcuri mari de turbine eoliene au început să demonteze din morile uriaşe de pe câmpuri întinse bântuite de vânturile Dobrogei, consumatorii casnici încep să se gândească tot mai mult la energia alternativă. Costurile mari ale facturilor pentru cei racordaţi la marii distribuitori de utilităţi sau amplasamentul izolat al locuinţei sau al casei de vacanţă au făcut din turbina eoliană investiţia perfectă.

Producerea de energie electrică în propria curte sau casă a devenit accesibilă pentru tot mai multe buzunare. O turbină eoliană poate fi amplasată și în curtea casei. Un stâlp pentru o astfel de eoliană măsoară doar 6 metri înalțime și susține o turbină eoliană ce produce până la 2000W.

Oportunitatea a fost sesizată de Romstal, unul dintre cei mai mari distribuitori de instalaţii de uz casnic din România. „Încă din luna mai am decis să importăm şi să comercializăm turbine eoliene pentru uz casnic, eoliene de mică putere care pot asigura independenţa energetică a unei locuinţe", spune Roxana Ionescu, coordonator proiecte marketing Romstal Imex.

Citiți continuarea articolului AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md