01:17:35 20.04.2024
Stiri

Poveşti de dragoste // Părinţii Nataliei s-au despărţit când era mică...

Reportaj 04.09.2016 17:30 Vizualizări2003 Autor: Ziarul National


Poveşti de dragoste // Părinţii Nataliei s-au despărţit când era mică... poza simbol

Părinţii Nataliei s-au despărţit când copilul era mic. Poate din această cauză fetei îi lipsea un sprijin de parte bărbătească. La grădiniţă avea „partener”, apoi în clasele primare. Dar iubirea cea mare a venit în clasa a opta. Maică-sa spunea că o să treacă şi asta - câte au mai fost până aici!

Natalia a trecut cu traiul în alt sector al oraşului. Şcoală nouă, colegi noi... Chiar din primele zile i-a plăcut Matei, un băiat cam timid. Încerca în fel şi chip să-i atragă atenţia, dar fără rezultat. Aşa a durat mai mult de jumătate de an – Natalia făcea eforturi s-o placă băiatul, însă în afară de câteva discuţii despre nimic şi câteva glume, totul rămânea pe vechi.

Însă copila era ambiţioasă. Într-o zi, l-a pândit când ieşea din vestiar, l-a sărutat şi a fugit. Matei, timid, timid, dar gestul fetei i-a plăcut şi i-a strigat în urmă „Asta daaaaa!”. Din acea zi relaţiile lor s-au schimbat. Până să sfârşească anul şcolar erau împreună.

Matei avea o pasiune – chitara, iar Natalia avea voce frumoasă. Astfel băiatul venea la Natalia şi învăţau cântece împreună, discutau despre una despre alta. Atracţia de la început treptat se transforma într-o relaţie serioasă. Deveniseră nedespărţiţi.

Însă o mare încercare a intervenit în relaţia lor. Natalia trebuia să meargă pentru trei ani la Philadelphia, să studieze acolo. Nu ştia cum să procedeze, ce să facă. Îşi dorise atât de mult să înveţe în America, dar cum să se despartă de Matei, mama nu o va înţelege niciodată.

Au plâns împreună înainte de decolare, îşi jurau iubire veşnică. Mama doar zâmbea, ce fel de iubire veşnică la 15 ani? Însă această iubire s-a dovedit a fi într-adevăr foarte puternică, trecută prin „foc şi sabie”.

Vorbeau pe internet, plângeau şi se iubeau tot prin internet. Revenind în vacanţa de vară, au fost nedespărţiţi. În toamnă tânărul era împotrivă ca Natalia să plece din nou, dar fata nu avea curaj să treacă peste cuvântul mamei.

Doi ani au trecut la fel de greu, dar tot atât de frumoşi. Îi despărţea un ocean, dar ei erau aproape unul de altul, lângă calculator.

Natalia a revenit din America şi a devenit studentă la jurnalistică, iar Matei la Academia de Arte. Prea mult timp au stat separaţi ca să mai reziste să stea şi acum. Deşi erau la anul I, ei au hotărât să se mute împreună.

Gândindu-se bine mama Nataliei, şi-a zis cam de ce să plătească copiii chirie, dacă aici stă un apartament cu trei camere liber. Galina era femeie de afaceri şi ieşea din casă de draga dimineaţă şi se întorcea abia seara târziu. Astfel Natalia şi Matei după cursuri veneau „acasă”. Pasiunea pentru muzică îi unea şi le fura tot timpul liber.

Însă mai vine o încercare pentru tinerii îndrăgostiţi. În ultimul an de facultate lui Matei i se propune o ofertă de muncă în Dublin pe care nu o poate refuza – o dată în viaţă ai aşa noroc.

Natalia nu poate pleca cu el, mama n-o lasă nicăieri până nu absolveşte facultatea.

Şi iarăşi despărţire lungă. Prietenii lui Matei, sceptici, îi preziceau că nu-l mai aşteaptă frumoasa lui iubită un an. Natalia devenise între timp o tânără foarte frumoasă.

***

Însă scepticilor nu le era dat să cunoască puterea iubirii! Natalia a plecat la Matei exact în ziua când şi-a luat diploma de licenţă, acolo s-au şi căsătorit în curând.

Acum au doi copii şi sunt la fel de apropiaţi. Galina şi-a sacrificat afacerile pentru a merge şi a dădăci nepoţeii, oferindu-i fiicei ocazia să-şi facă carieră în Irlanda (Tatiana D.).


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md