Maia Sandu va sesiza PG: „PD a exercitat presiune asupra angajaţilor din instituţiile de stat pentru a colecta semnături”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidatul la prezidențiale al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, afirmă că are suspiciuni faţă de modul în care s-au colectat semnăturile pentru candidatul din partea Partidului Democrat, Marian Lupu.

Sandu spune că reprezentanșii PD ar fi exercitat presiuni asupra angajaţilor instituțiilor de stat pentru ca aceştia să semneze în listele de subscripţie ca susţinători ai lui Marian Lupu.

„Această performanță nu este posibilă fără încălcare anumitor reguli. Ne exprimăm îndoială că procesul de colectare a semnături de către PD a avut loc cu respectarea principiului egalităţii concurenţilor electorali. Există bănuieli rezonabile că reprezentanții PD, făcând uz de poziţiile ocupate în intituţiile de stat, au exercitat presiuni asupra angajaţilor acestor structuri pentru a semna în listele de subscripţie ca susţinători ai candidatului PD. Putem afirma că prin folosirea resurselor administrative s-au obţinut foloase de natură electorală”, a declarat Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, aceasta spune că reprezentanţii PD au constrâns primarii să rămână peste program vineri sau chiar să iasă la lucru sâmbătă, pentru a aproba semnăturile colectate.

„A doua problemă ţine de autentificarea listelor de subscripţie de către primari. Reprezentanţii PD, făcând uz de poziţiile lor oficiale, au constrâns primarii să rămână vineri la Primărie după finalizarea programului de muncă sau să se prezinte sâmbătă, care este zi de lucru”, a mai spus Maia Sandu.

Liderul PAS a anunțat că va depune o sesizare la Procuratura Generală, cerând anchetarea modul în care au fost colectate cele 29.000 de semnături într-o singură zi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...