02:09:05 29.03.2024
Stiri

Vreţi să mergeţi la odihnă? Ce recomandă poliţiştii

Social 02.05.2015 10:42 Vizualizări1713 Autor: Galina Munteanu


Vreţi să mergeţi la odihnă? Ce recomandă poliţiştii

Odată cu încălzirea timpului, în zonele de agrement şi locurile de odihnă a populaţiei se atestă o creştere a numărului de cazuri în care se atentează la viaţa şi integritatea cetăţenilor, la ordinea şi securitatea publică, dar şi asupra patrimoniului public şi privat.

În acest context, poliţia recomandă cetăţenilor să nu încurajeze sub nici o formă consumul de băuturi alcoolice, să ocolească grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv, dar şi să evitate frecventarea locurilor şi mediilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc.

De asemenea, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu accepte invitaţia sau compania persoanelor necunoscute, iar şoferilor să respecte prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere.

Aceştia sunt îndemnaţi să nu parcheze vehiculele pe terenurile fondului forestier, în spaţii verzi din afara drumurilor publice şi în locuri interzise. Totodată, să nu urce la volan în stare de ebrietate în alcoolică sau narcotic.

În vederea prevenirii unor eventuale incidente cu folosirea şi aplicarea armelor de foc, Inspectoratul Generale al Poliței (IGP) recomandă posesorilor de arme să nu poarte arme în stare de ebrietate, să se abţină de la folosirea armelor şi să nu folosească armele contrar destinaţiei lor speciale.

Oamenii legii reamintesc că tragerea cu armă de foc în locuri publice, în locuri nerezervate pentru tragere și în locuri rezervate, dar cu încălcarea modului stabilit, se sancţionează cu amendă de până la două mii de lei, cu sau fără privarea de dreptul de portarmă pe un termen de la trei luni la un an.

De asemenea, persoanele care admit sau comit cu vinovăţie infracţiuni cu folosirea armei riscă o sancţiune contravenţională sau penală, precum şi revocarea şi anularea permisului de armă, după care obţinerea unui nou permis de armă se permite peste o perioadă de cinci ani.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md