Între timp, potrivit Deschide.md, Lupu a prezentat deja numărul necesar de semnături pentru a fi înregistrat în cursa electorală din 30 octombrie. Acesta ar fi reuşit în decurs de 24 de ore de la înregistrarea grupului de iniţiativă pentru colectare a semnăturilor să prezinte deja azi tot dosarul inclusiv numărul necesar de 15 mii de semnături la CEC. 

„Mare-mare ruşine. Am fost azi la nord. Mai mulţi oameni m-au informat cum joi seara, cu o zi înaintea înregistrării grupului de iniţiativă, reprezentanţii PD au avut deja liste şi impuneau mai mulţi bugetari şi lucrători de la întreprinderile de stat să semneze pentru Lupu. Regimul devine tot mai obraznic şi dezgheţat. Practic, deschis a fost utilizat resursele administrative. Regimul nici măcar nu ascunde că îşi bate joc de popor. Da, colectăm semnăturile prin impunere! Facem ce vrem în această feudă a lui Plahotniuc şi nu aveţi ce face”, a comentat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

Precizăm că ieri angajaţii unor instituţii de stat, precum Inspectoratul Fiscal sau Moldova Gaz, s-au plâns că au fost impuşi să semneze în susţinerea candidaturii preşedintelui PD, Marian Lupu, la funcţia de preşedinte al ţării.

Renato Usatîi, primarul de Bălţi, a declarat vineri că a primit mesaje din partea unor angajaţi ai acestor instituţii, care i se plâng că dacă nu vor semna în susţinerea lui Lupu atunci vor fi concediaţi.