Au decis! PCRM nu va înainta un candidat la alegerile prezidenţiale

132571-voronin
Foto: Independent.md

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a decis să nu înainteze candidat la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. Decizia a fost luată la şedinţa Comitetului Executiv Politic al PCRM, care a avut loc sâmbătă, 3 septembrie, şi a fost motivată prin faptul că hotărârea Curţii Constituţionale de a reveni la alegerea directă a şefului statului ar fi ilegală, transmite IPN.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, după şedinţă, le-a spus jurnaliştilor că toate decretele semnate de preşedintele ales vor fi nelegitime. Comuniştii îndeamnă cetăţenii să nu participe la alegeri.

Politicianul a spus că nu judecătorii Curţii Constituţionale ar fi trebuit să ia decizia de a reveni la alegerea directă a şefului statului, ci poporul, printr-un referendum de modificare a Constituţiei în acest sens.

Referindu-se la candidaţii care deja şi-au anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale, Vladimir Voronin a spus: „Doamne fereşte să devină cineva din ei preşedinte”.

Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale următoarele persoane: Igor Dodon (PSRM), Marian Lupu (PDM), Mihai Ghimpu (PL), Iurie Leancă (PPEM), Maia Sandu (PAS), Andrei Năstase (PPDA), Dumitru Ciubaşenco (PPPN), Ana Guţu (Partidul Dreapta), Vitalia Pavlicenco (înaintată de cinci partide), şi candidaţii independenţi – Valeriu Ghileţchi, Mihai Corj, Artur Croitor, Ion Dron şi Oleg Brega.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente