Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nicolae Ciubuc, „noul” șef al…

Nicolae Ciubuc, „noul” șef al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură

Nicolae Ciubuc a fost numit în funcția de Director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Ordinul de numire în funcție a fost semnat ieri, 2 septembrie, de către ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama.

La începutul lunii mai, curent, Nicolae Ciubuc a fost numit în calitate de director interimar al AIPA. Din 2010, el a deţinut funcţia de director adjunct al agenției, după ce anterior lucrase în cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare timp de şase ani în domeniul juridic şi armonizării legislaţiei. În CV-ul postat pe site-ul AIPA se menționează că Nicolae Ciubuc este absolvent al facultății de drept a USM, dar și a Academiei de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele R. Moldova, Facultatea Economie şi Management Public.

Conform declarației cu privire la venituri și proprietate, deținând funcția de director adjunct al AIPA, Nicolae Ciubuc a încasat în 2015, din salariu, 111 mii de lei, iar alți 79 de mii a câștigat fiind reprezentant al statului în consiliul de administrație al SA „Franzeluța” și al Centrului pentru Standardizare și Experimentare a calității producției. Noul șef al AIPA a mai declarat o locuință de 108 m.p., un garaj, o construcție accesorie și un teren pentru construcții, toate obținute în 2014 și toate deținute prin comodat.

În 2014 CNI a inițiat un control sub aspec­tul even­tu­a­lei nede­cla­rări a veni­tu­ri­lor și pro­pri­e­tă­ții de către Nicolae Ciubuc după ce presa a scris că acesta locuia într-un imobil de lux și conducea un automobil BMW, ambele bunuri fiind nedeclarate. Contactat de reporterii deschide.md, Ciubuc declara atunci că imobilul „este a cumnatului, care este plecat peste hotare și ne-a rugat să avem grijă de ea cât este în construcție, iar BMW-ul este a unui vecin care mi-a împrumutat-o deoarece eu nu am automobil”