Liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat că partidul pe care îl conduce consideră ilegal scrutinul care va avea loc pe 30 octombrie.

„Am decis să boicotăm aceste alegeri pentru că ele nu sunt constituţionale. Ele se bazează pe o decizie a Curţii Constituţionale care este una absolut nefondată. Nu permite Constituţia astfel de modificări făcute personal de membrii Curţii. De aceea, preşedintele ales va fi nelegitim din start. Am discutat foarte serios timp de patru ore pe această temă şi am ajuns la o singură concluzie: numai boicotul alegerilor e către oamenii care vor să fugărească de la guvernare această grupare criminal-mafiotă. Vom vorbi cu alegătorii să nu iasă deloc la urnele de votare”, a declarat Voronin.

Întrebat de jurnalişti dacă această decizie a fost influenţată de faptul că liderul PCRM a scăzut în sondaje, Voronin a răspuns: „Nu, nici nu s-a discutat. Asta e în opinia voastră. Este opinia oamenilor, a alegătorilor, dar nu cea pe care o formaţi voi şi aşa-numiţii analişti politici”.