Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Interviu din pușcărie cu Vitalie…

Interviu din pușcărie cu Vitalie Proca, omul care a tras în bancherul Gherman Gorbunțov

Interlopul moldovean Vitalie Proca, condamnat în România la 21 de ani și 8 luni de închisoare, susține că persoane influente de la Chișinău i-au propus un târg prin care să-l incrimineze pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în schimbul transferului său în Moldova.  „Mi s-a oferit mie o înțelegere ca eu să-mi iau o faptă pe mine și să beneficiez de transferul meu în Moldova”, a declarat Proca.

Totodată, în interviul  oferit din pușcărie pentru Observator, Proca spune că nu-l cunoaște personal pe Usatîi și că nu el i-a împușcat pe bancherul rus Gherman Gorbunțov și nici pe tânărul din cartierul bucureștean Vitan, pe care l-a confundat cu interlopul din Piatra Neamț Puiu Mironescu. „Să-l pândeşti zele zile, să încurci raionul, să încurci strada, să încurci casa, să încurci maşina, să încurci persoana”, a declarat Vitalie Proca.

Anteriorul, afaceristul rus Gherman Gorbunțov, care a desfășurat afaceri în domeniul bancar și în R. Moldova, a declarat că Vitalie Proca a încercat să-l asasineze la comanda lui Renato Usatîi, care urmărea să-i preia o parte din business. Liderul „Partidului Nostru” a respins atunci acuzațiile bancherului rus, care a scăpat cu viață tentativei de asasinat de la Londra deși în el fusese trase 8 gloanțe.