Cibotaru: Declaraţiile lui Ghimpu, care admite împuşcarea protestatarilor – inumane. Azi se împușcă doar în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Declarațiile lui Mihai Ghimpu, cum că în unele state democratice se împușcă în timpul unor manifestații de protest, sunt îngrozitoare, depășesc bunul simț, sunt în contradicție totală cu drepturile omului și principiile democratice. De această părere este liderul PLDM Viorel Cibotaru.

„Considerăm că aceste declarații depășesc limita luptelor politice și indică faptul că, în cadrul majorității hibride, există opinii privind utilizarea forței violente împotriva cetățenilor. Este un semnal grav, inuman și amoral, aducându-ne, totodată, aminte că tot această persoană a condamnat declarațiile amenințătoare cu „folosirea armelor de foc” în anul 2009”, spune Cibotaru.

„Domnul Ghimpu probabil nu cunoaște cât de incomode, deranjante ar fi protestele, poliția nu împușcă în oameni nici în Germania, nici în Franța, nici în România sau în orice țară democratică. Da, azi puterea împușcă în Siria, Sudan, Gabon”, se mai arată în mesajul lui Cibotaru.

Totodată, liderul PLDM face apel către toată societatea civilă, organizaţiile privind drepturile omului, organizaţiile internaţionale, partidele politice să condamne declaraţiile liderului PL, iar guvernarea să excludă public posibilitatea aplicării armelor de foc, menționată de Mihai Ghimpu.

Reacțiile vin după ce liderul PL a declarat că poliția a acționat corect atunci când a folosit gaze lacrimogene împo­triva pro­tes­ta­ta­ri­lor care au încer­cat să se apro­pie în Piața Marii Adu­nări Națio­nale din­spre strada Bănulescu-Bodoni de Ziua Independenței.

„Cum poți veni și strica sărbătoarea statului și a cetățenilor? Gardul a fost pus din cauza protestatarilor. Au anunțat public că nu se tem și că vor veni să facă haos. În 89 noi am oprit tancurile sovietice a ocupanților, dar nu parada noastră militară. Ministerul de Interne a fost nevoit să monteze gardul, pentru că ar fi fost bătăi. În alte state mai democratice îi și împușcă. Poliția are datoria de a proteja toți cetățenii. Noi nu suntem un stat bolșevic, în care fiecare face ceea ce vrea. Trebuie să lupți, să vii la putere și să schimbi lucrurile”, a declarat Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la postul N4.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...