„Tinerii Moldovei” planifică organizarea unui referendum unionist în 2018. Au informat locuitorii a 600 de comune

Mișcarea Civică ”Tinerii Moldovei” a anunțat vineri, 2 septemrie, intenția organizării unui referendum în privința Unirii Republicii Moldova cu România. În cadrul unei conferințe de presă, au fost enunțate rezultatele unei ample campanii de informare în privința referendumului unionist din 2018, fiind enumerate totalurile campaniei desfășurate în vara anului curent în mediul rural.

„Tinerii Moldovei” planifică organizarea referendumului unionist în anul 2018, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Până atunci, în următorii doi ani, vor fi derulate acțiuni de informare majore care vor pregăti populația Republicii Moldova, pentru a obține în ajunul Referendumului o majoritate (50% + 1) favorabilă Unirii cu România.

În cadrul campaniei de informare ce a durat trei luni „Tinerii Moldovei” au implicat circa 400 de voluntari care au străbătut pe biciclete peste 3000 de km. Campania a ajuns în circa 600 de comune, unde au fost împărțite în total 160 de mii de ziare de informare și colectate 9 mii de semnături în favoarea Unirii cu România. În fiecare sat a avut loc o întâlnire cu autoritățile și liderii locali (primari, consilieri, profesori, oameni de afaceri), unde li s-a propus implicarea în proiectele ce vor pregăti Referendumul.

„Ceea ce am realizat noi în această vară este impresionant, mai ales pentru că ne așteptam la o receptivitate mai mică din partea oamenilor și a primarilor. Dar aproape peste tot am găsit înțelegere și persoane pe care să ne bazăm în viitor. Avem încredere că vom obține victorie la Referendum”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Ca urmare a campaniei de informare – au fost formate celule unioniste în circa 270 de sate; a fost facilitat procesul de înfrățire cu localități din România pentru 330 de sate; circa 29 mii de cetățeni moldoveni au vizitat România în această vară, iar pentru alegerile parlamentare din România de la sfârșitul anului vor fi organizate secții de vot la nivel local.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.