19:58:36 25.04.2024
Stiri

PPDA se plânge că CEC nu eliberează liste de subscripție în limba rusă, iar Oleg Brega anunță că dă instituția în judecată

Politică 02.09.2016 17:30 Vizualizări1846 Autor: Ziarul National
PPDA se plânge că CEC nu eliberează liste de subscripție în limba rusă, iar Oleg Brega anunță că dă instituția în judecată


Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) susține că nu a primit de la Comisia Electorală Centrală (CEC) liste de subscripție în limba rusă, deși ar intenționa să colecteze semnături în susținerea candidatului Andrei Năstase și în localități rusolingve.

„Ne-au fost eliberate 30 de mii de liste de subscriție în limba română. Totodată, nu au fost oferite asemenea liste și în limba rusă, reprezentantul CEC motivând prin timpul redus pe care instituția l-a avut la dispoziție. (...) Drept urmare, președintele grupului de inițiativă, Alexandru Slusari, a adresat CEC un demers oficial în care a solicitat eliberarea unui număr suplimentar de liste de subscripție în limba rusă, pentru colectarea a 5 mii de semnături în localitățile cu populație preponderent rusolingvă”, se arată într-un comunicat de presă al PPDA.

Și activistul Oleg Brega, care și-a anunțat intenția de a candida independent la prezidențialele din 30 octombrie, reclamă probleme cu CEC-ul. Acesta a anunțat că va ataca în judecată instituția pentru că refuză să-i elibereze liste de subscripție pentru a putea aduna semnăturile necesare pentru a se înscrie în cursa prezidențială.

Ieri,
Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă în vederea susținerii candidaturii lui Oleg Brega la funcția de șef al statului, pe motiv că acesta nu a depus setul necesar de documente. Drept urmare, Oleg Brega a protestat în fața CEC, solicitând să i se dea liste de subscripție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md