Timofti i-a decorat pe șefii MAI și SIS după suprimarea protestului din Ziua Independenței

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele demisionar al Moldovei, Nicolae Timofti i-a decorat pe ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Balan şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Victor Ţărnă, cu însemne speciale după evenimentele din 27 august.

Cei trei șefi ai instituțiilor de forță au fost decoraţi de Preşedintele ţării, Nicolae Timofti vineri, 2 septembrie, în semn de recunoştinţă pentru aportul personal la desfăşurarea parade militare din 27 august, potrivit Jurnal.md.

Amintim că la 27 august, când s-au împlinit 25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, guvernanții au marcat această sărbătoare cu o paradă militară și dansuri. Însă, manifestarea nu a fost pentru toți. Autoritățile au îngrădit accesul în PMAN cu un gard și câteva cordoane de poliție, instalând filtre de control și puncte de acces pentru cei aleși.

N-au fost lăsați să treacă de cordonul poliției nici cetățenii care s-au mobilizat să-și manifeste dezacordul față de acțiunile regimului de guvernare în cadrul Campaniei #NuMăTem, inițiate pe rețele de socializare. Mai mult, poliția a forțat manifestanții să plece și chiar a folosit gaze lacrimogene contra oamenilor care scandau ”Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta!”, „Jos mafia!” și „Jos Dictatura!”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...