13:36:37 23.04.2024
Stiri

Victor Țopa iese la rampă şi prevestește SFÂRȘITUL lui Plahotniuc. Când zice ca se va întâmpla acest lucru

Politică 01.09.2016 20:46 Vizualizări6623 Autor: Ziarul National
Victor Țopa iese la rampă şi prevestește SFÂRȘITUL lui Plahotniuc. Când zice ca se va întâmpla acest lucru


Omul de afaceri Victor Țopa, care a avut afaceri comune cu Vlad Plahotniuc din 2004 până în 2010, crede că în curând regimul acestuia va cădea, iar coordonatorul coaliției de guvernare "va fi terminat". O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unui interviu pentru postul său de televiziune Jurnal TV, difuzat în această seară.

„Moldovenii trec printr-o boală, dar va apărea anticorpul. Important e să nu omoare R. Moldova, Plahotniuc să nu o omoare. Cred că nu suntem departe de timpul când Plahotniuc va fi terminat şi asta se va întâmpla cel târziu anul acesta sau anul viitor”, a decrarat Țopa de la Frankfurt, acolo unde s-a stabilit cu familia de şase ani.

Pe de o parte, Țopa îi este recunoscător lui Vladimir Voronin și lui Plahotniuc, care l-ar fi izgonit din R. Moldova și a ajuns să facă afaceri mari, dar pe de altă parte regretă ca, după protestele din aprilie 2009, lucrurile nu s-au schimbat în bine.

„Este trist ce s-a întâmplat în Moldova. În 2009, toţi eram foarte optimişti. Noi credeam că după ce va cădea regimul Voronin vom avea o perioadă frumoasă, o perioadă de trecere de la un regim autoritar la un regim democratic, civilizat, european, dar nu a fost să fie aşa. Plahotniuc îl controla din spate pe Voronin în perioada comunistă, iar acum el a devenit jucător pe faţă. A preluat toată puterea, a capturat statul, nu mai funcţionează instituţiile. Eu consider că Plahotniuc este ca un virus, ca un tifos. E un sociopat și mi-am dat seama că nu are nicun fel de bunătate în el”, a mai spus Victor Ţopa.

Omul de afaceri a fost condamnat în R. Moldova, dar a reușit să fugă în Germania. Avocatul său german, Felix Dorr, a menționat că autoritățile de la Chișinău au făcut mai multe demersuri ca să fie extrădat, dar organele de drept germane au declinat cererile, calificând condamnarea sa ca fiind o răfuială politică, mai ales după ce acțiunile acestuia de la "Viktoriabanc" au ajuns la o firmă care are legătură cu Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc nu a reacționat la declarațiile făcute de Țopa.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md