(FOTO) Legislativul din Mexico City l-a declarat pe Donald Trump „persona non grata moral”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Adunarea Legislativă din Mexico City l-a declarat pe Donald Trump „persona non grata moral” printr-o rezoluție, la câteva ore după ce candidatul republican la Casa Albă a ajuns chiar în Mexic pentru a se întâlni cu președintele Enrique Pena Nieto, informează Huffinton Post.

Forul legislativ i-a cerut lui Nieto să solicite ca Trump să ceară scuze public pentru numeroasele insulte pe care i le-a adresat Mexicului, o listă care include și discursul din 2015 în care magnatul a descris migranții din această țară ca fiind infractori și „violatori”.

Rezoluția îi solicită lui Trump să retragă promisiunea făcută de a construi un zid uriaș la granița dintre cele două state, zid care să fie plătit chiar din banii mexicanilor.

-199956

Deși rezoluția nu-l poate împiedica pe candidatul republican să intre în Mexic, aceasta se alătură valului de critici care l-au vizat pe Nieto după ce a făcut invitația.

„Nu putem permite unui om ca Donald Trump să insulte continuu poporul mexican”, a declarat deputatul Mauricio Toledo.

Acesta a cerut administrației prezidențiale să se asigure că Trump nu va dezvolta ”o relație fascistă și rasistă” cu Mexicul și cu restul Americii Latine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...