(video) Explozii la centrul NASA din Florida. Racheta Falcon a explodat în timpul unor teste

CrRg5lJVIAAVb9i

Mai multe explozii au avut loc la instalațiile de lansare ale unei rachete a SpaceX la Centrul spațial Kennedy, în apropiere de Cape Canaveral (Florida), provocând un nor de fum, relatează Agerpres.

Potrivit Agenției spațiale americane (NASA), exploziile s-au produs în timpul testării unei rachete a cărei lansare urma să aibă loc peste câteva zile. Până în prezent nu au fost raportate victime în urma exploziilor, surse ale SpaceX au declarat mass-media că în zonă nu exista personal al companiei. Exploziile au ridicat în aer un nor de fum care se poate vedea de la o distanță de mai mulți kilometri.

 

CrRZwRpVUAAfj12

 

„SpaceX confirmă că în timpul pregătirilor de astăzi privind simularea statică a lansării s-a produs o anomalie pe platformă care a dus la pierderea rachetei și a încărcăturii. Potrivit procedurilor nu se afla nimeni pe platformă și nu au fost înregistrate persoane rănite”, au indicat cei de la SpaceX într-un mesaj e-mail trimis agenției DPA.

 

CrRrkdeWcAA1rKU

 

Un purtător de cuvânt al NASA a declarat pentru AFP că serviciile de urgență de la Centrul spațial Kennedy supraveghează situația și vor efectua mai multe analize ale aerului pentru a se asigura că angajații lor sunt în siguranță. Conducerea centrului spațial a recomandat personalului să rămână în interiorul clădirilor până la primirea a noi instrucțiuni.

 

CrRcWysWcAEFlFp

 

Racheta Falcon 9 urma să ducă pe orbită satelitul israelian de comunicații Amos-6. Este cel de-al doilea accident pentru societatea SpaceX, după ce la 28 iunie 2015 o rachetă Falcon 9 a explodat la scurt timp de la lansare.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente