03:20:07 25.04.2024
Stiri

Una dintre cel mai bine păstrate REŢETE din lume, dezvăluită din GREŞEALĂ

Social 01.09.2016 17:00 Vizualizări1237 Autor: Ziarul National
Una dintre cel mai bine păstrate REŢETE din lume, dezvăluită din GREŞEALĂ Sursa: gustarte.ro


Reţeta puiului prăjit de la KFC, păstrată la secret din 1940, a fost dezvăluită. Din greşeală, se pare.

Un reporter de la Chicago Tribune a mers în Corbin, Kentucky, pentru a scrie un reportaj despre Harland Sanders Cafe and Museum. Atunci s-a întâlnit pentru o discuţie şi cu Joe Leddington, nepotul faimosului fondator al KFC, colonelul Harland Sanders.

În timpul interviului, acesta i-a înmânat reporterului un vechi album foto în care se afla, printre altele, şi o copie a ultimului testament al Claudiei Sanders, soţia colonelului. Reporterul a observat atunci că pe spatele acestei hârtii se afla scrisă o reţetă: 11 mirodenii amestecate cu două căni de făină albă.

Jurnalistul l-a întrebat pe Leddington dacă aceasta este chiar celebra reţetă , iar bărbatul a răspuns că da.

Sunat din nou de un editor de la Tribune, Leddington a şovăit: „Ar putea fi, nu sunt sigur”.

Contactaţi pentru a obţine un punct de vedere, cei de la KFC au spus: „Mulţi oameni de-a lungul anului au pretins că au descoperit reţeta secretă, dar niciodată nu a fost aşa”.

Iată reţeta publicată de cei de la Chicago Tribune:

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de îmbibare a aromelor: 20-30 de minute

Timp de prăjire: 15-18 minute

Porţii: 4

Ingrediente:

- 2 căni cu făină

- 2/3 lingură cu sare

- 1/2 lingură cu cimbru

- 1/2 lingură cu busuioc

- 1/3 lingură cu oregano

- 1 lingură sare cu ţelină

- 1 lingură cu piper negru

- 1 lingură cu muştar uscat

- 4 linguri de pudră de ardei gras

- 2 linguri de sare cu usturoi

- 1 lingură de ghimbir măcinat

- 3 linguri de piper alb

- 1 cană cu smântână cu conţinut redus de grăsime

- 1 ou bătut

- 1 pui proporţionat corect

- ulei de canola

Metodă de preparare:

Se amestecă mirodeniile cu făina, într-un vas mic. Apoi, în alt recipient, oul cu smântâna. Bucăţile de pui sunt lăsate în acest ultim amestec pentru 20 de minute, la temperatura camerei. După aceea, sunt scoase, lăsat să se scurgă excesul de cremă şi apoi date prin mixul de ierburi şi făină. Carnea este pusă apoi pe un tocător, 20 de minute.

Între timp, se toarnă 7-8 cm de ulei într-o tigaie şi se încălzeşte până la 175 de grade C. Se prăjesc câte 3-4 bucăţele de pui, până prind crusta aurie-maronie, cam 15-18 minute. Acestea se întorc o singură dată.

Se scot când sunt gata pe un platou pe care sunt întinse şervete de hârtie.

Sursa: gustarte.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md