Una dintre cel mai bine păstrate REŢETE din lume, dezvăluită din GREŞEALĂ
Reţeta puiului prăjit de la KFC, păstrată la secret din 1940, a fost dezvăluită. Din greşeală, se pare.
Un reporter de la Chicago Tribune a mers în Corbin, Kentucky, pentru a scrie un reportaj despre Harland Sanders Cafe and Museum. Atunci s-a întâlnit pentru o discuţie şi cu Joe Leddington, nepotul faimosului fondator al KFC, colonelul Harland Sanders.
În timpul interviului, acesta i-a înmânat reporterului un vechi album foto în care se afla, printre altele, şi o copie a ultimului testament al Claudiei Sanders, soţia colonelului. Reporterul a observat atunci că pe spatele acestei hârtii se afla scrisă o reţetă: 11 mirodenii amestecate cu două căni de făină albă.
Jurnalistul l-a întrebat pe Leddington dacă aceasta este chiar celebra reţetă , iar bărbatul a răspuns că da.
Sunat din nou de un editor de la Tribune, Leddington a şovăit: „Ar putea fi, nu sunt sigur”.
Contactaţi pentru a obţine un punct de vedere, cei de la KFC au spus: „Mulţi oameni de-a lungul anului au pretins că au descoperit reţeta secretă, dar niciodată nu a fost aşa”.
Iată reţeta publicată de cei de la Chicago Tribune:
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de îmbibare a aromelor: 20-30 de minute
Timp de prăjire: 15-18 minute
Porţii: 4
Ingrediente:
- 2 căni cu făină
- 2/3 lingură cu sare
- 1/2 lingură cu cimbru
- 1/2 lingură cu busuioc
- 1/3 lingură cu oregano
- 1 lingură sare cu ţelină
- 1 lingură cu piper negru
- 1 lingură cu muştar uscat
- 4 linguri de pudră de ardei gras
- 2 linguri de sare cu usturoi
- 1 lingură de ghimbir măcinat
- 3 linguri de piper alb
- 1 cană cu smântână cu conţinut redus de grăsime
- 1 ou bătut
- 1 pui proporţionat corect
- ulei de canola
Metodă de preparare:
Se amestecă mirodeniile cu făina, într-un vas mic. Apoi, în alt recipient, oul cu smântâna. Bucăţile de pui sunt lăsate în acest ultim amestec pentru 20 de minute, la temperatura camerei. După aceea, sunt scoase, lăsat să se scurgă excesul de cremă şi apoi date prin mixul de ierburi şi făină. Carnea este pusă apoi pe un tocător, 20 de minute.
Între timp, se toarnă 7-8 cm de ulei într-o tigaie şi se încălzeşte până la 175 de grade C. Se prăjesc câte 3-4 bucăţele de pui, până prind crusta aurie-maronie, cam 15-18 minute. Acestea se întorc o singură dată.
Se scot când sunt gata pe un platou pe care sunt întinse şervete de hârtie.
Sursa: gustarte.ro
Bătrânii și copiii din Mitropolia Basarabia primesc sprijin din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, în cadrul Campaniei de Paști
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”