(foto) Ce poate face un turist în Chișinău plimbându-se pe strada Mihai Eminescu

DSC_4755

Dacă mâine ți-ar veni în vizită un prieten de peste hotare, unde l-ai duce? Orheiul Vechi, vinării, Codrii, lacul Beleu? Noi ne-am imaginat cum ar fi să le organizăm o excursie prietenilor străini pe diferite străzi din capitală și ce ar putea ei să vadă sau să facă într-o scurtă plimbare în inima Chișinăului. Astăzi descoperim strada Mihai Eminescu.

#1. La umbra Eminescului bătrân…

Trebuie să știți că strada Mihai Eminescu este întotdeauna o idee bună pe timp călduros, și asta datorită copacilor care țin umbră și creează o senzație tare plăcută.

DSC_4709

 

#2. Fuga-fuga!!!

Umbra pe Eminescu vine la pachet cu multe-multe păsări gălăgioase. Prin unele pasaje va trebui să treceți fuguța să nu vă pricopsiți cu o pată drăguță. Dacă sunteți mai mulți, puteți să faceți întreceri.

DSC_4743

DSC_4744

 

#3. Cai verzi pe pereți

Strada Eminescu nu e lipsită de artă urbană. Declarații de dragoste pe pereți, mesaje de revoltă sau pure reflecții libertine veți găsi până și pe semnele rutiere.

DSC_4724

DSC_4729

DSC_4730

DSC_4732

 

#4. Chirie, joburi, răspuns la orice întrebare…

Și nu doar atât. Pe panourile cu anunțuri veți găsi și oferte spre alte destinații, direcționări către centre de terapie, propuneri de cursuri specializate și, deși nu se vede în fotografie, suntem siguri că și anunțurile de cumpărare a părului „scump” sunt destul de frecvente.

DSC_7450

 

#5. O damigeană și-un pahar…

Cum să veniți în Moldova și să nu dați la fiece pas de o vinotecă sau de un loc unde puteți cumpăra „cadouri, vin, ciocolate, biscuiți, cafea”.
DSC_7459

DSC_7430

 

#6. Doar aici, Eminescu și Micle trăiesc împreună fericiți…

Eminescu o întâlnește pe Micle în drumul său, și doar aici voi puteți asista la intersecția destinelor celor doi.
DSC_4755

 

#7. Și totuși, e centrul vechi…

Probabil de la acest balcon nu va apărea nici o Julietă, dar să petreceți ceva timp cu ochii la clădirile vechi și micuțe de pe strada Eminescu, cu siguranță nu e o pierdere de timp. Vă amintiți de senzația plăcută despre care spuneam ceva mai sus? Da, făcând asta, aceasta apare din nou.

DSC_4711

 

#8. Dansez, pentru tine dansez…

Coborând pe Eminescu, veți întâlni Colegiul Național de Coregrafie, iar puțin mai în vale un alt centru de dans, așa că, dacă nu ați făcut-o până acum, de ce nu ar fi Moldova locul unde ați învăța să dansați?

DSC_4715

DSC_7449

 

#9. Tradiție și mister

După cum ați văzut, Eminescu este strada unde tradiția se întâlnește cu inovația. Zestrea, spre exemplu este un element tradițional foarte important pentru Moldova. Din curiozitate, puteți intra într-un magazin specializat, după cum numele o zice. Cât timp sunteți în Moldova, niciodată nu puteți ști de unde sare nunta.

DSC_7462

#10. Strada norocului

Dacă vă întrebați ce se poate face la Loteria Moldovei, atunci vă zicem că aici se câștigă bani, dar și se pierd. Probabilitatea nu o cunoaștem, face parte din tradiționalul mister.

DSC_7458

#11. Fly like a Phoenix 

Bilete de avion să vă cumpărați doar dacă Eminescu a fost ultima destinație de vizitat în Moldova. Dacă nu, atunci notați adresa, reveniți când sunteți cu adevărat gata de plecare.

DSC_7465

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente