Turcia și Rusia au discutat despre operațiunile în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi-a exprimat miercuri îngrijorarea cu privire la cele mai recente acţiuni militare ale Turciei de pe teritoriul Siriei, în urma unei discuţii telefonice cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, informează Reuters.

„Partea rusă şi-a exprimat îngrijorarea faţă de acţiunile forţelor armate turce şi ale detaşamentelor de opoziţie controlate de Ankara în partea de nord a teritoriului sirian, precum şi faţă de consecinţele acestor acţiuni asupra procesului de soluţionare a conflictului”, a declarat Lavrov.

În cadrul discuţiei telefonice, Mevlut Cavusoglu l-a informat pe Seghei Lavrov despre ultimele progrese înregistrate de militarii turci, precum şi de opoziţia siriană susţinută de Ankara, împotriva poziţiilor luptătorilor Statului Islamic.

Cei doi miniştrii au discutat despre misiunile umanitare şi despre eforturile depuse pentru găsirea unei soluţii politice pentru conflictul sângeros sirian, care a lăsat în urmă aproximativ 400.000 de victime.

De asemenea, pe agenda discuţiei miniştrilor de Externe a fost şi progresul înregistrat de Ankara şi Moscova în implementarea acordurilor convenite de Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan în cadrul întâlnirii de la Sankt Petesburg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...