8 recomandări de evenimente pentru 1 septembrie – prima zi din toamna anului 2016

foto1

Începe toamna, iată lista noastă de evenimente cu care să intrați cu dreptul în acest anotimp frumos.

#1. După școală, ne vedem la un joc!

După o scurtă vacanță, Erudit Club / Brainstorm Cafe își redeschide ușile chiar pe 1 septembrie! Vă așteptăm cu jocuri noi deschise în local – Nume de Cod, Mysterium, Dixit Odyssey și multe altele! Și SPECIAL GUEST exclusiv pentru perioada 1-4 septembrie, jocul englezesc Where is Moldova? Vino cu gașca după școală la Erudit Club!

La ora 14:00, la Erudit Cafe, detalii în eveniment.  

#2. Vernisajul expoziției Valeriu Curtu

Expoziția de față prezintă 45 lucrări (caricaturi) realizate de Valeriu Curtu. Valeriu Curtu s-a născut la 24 aprilie, 1956, în or. Ungheni. Expoziţia va rămâne deschisă până pe data de 11 septembrie 2016. La ora 15:00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Detalii pe Facebook.  

#3. Expoziție de pictură

Expoziție de pictură. Tema: DIALOG IN TREI, la ora 16:00, la Biblioteca Hasdeu, detalii în eveniment. 

#4. Chisinau Toastmasters’ Meeting

Întâlnirea celor de la clubul de Toastmasters în engleză, la ora 18:30, la Le Roi, detalii pe Facebook. 

#5. Lansare de carte: RM la 25 de ani

Joi, 1 septembrie crt., la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Republica Moldova la 25 de ani. O încercare de bilanț, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier istoric. Volumul este coordonat de Petru Negură, Vitalie Sprînceană, Vasile Ernu. Volum apărut cu sprijinul Ministerului Culturii. Preț promoțional în ziua lansării. Detalii în eveniment.  

#6. Proiecția de film pentru tineri și copii!

La ora 19:30, la Buiucani. Sunteți invitați la un film din România. Detalii pe Facebook.  

#7. Republica la SIC / Bookfest

LA BIBLIOTECA NAȚIONALĂ vă așteptăm la două întâlniri cu trei poeți:

Joi, 1 septembrie, ora 18.30: Svetlana Cârstean și Andrei Gamarț.
Vineri, 2 septembrie, ora 18.30: Teodor Dună.

LA MOLDEXPO: Vineri, 2 septembrie, ora 16:30: Lansare de carte – Afganii de Alexandru Vakulovski, Tracus-Arte, 2016. Prezintă Teodor Dună și Dumitru Crudu.
Sâmbătă, 3 septembrie, ora 19:00, lectură din Colonia fabricii (Cartea Românească, 2015) de Moni Stănilă, la standul Polirom. Despre carte va vorbi Alexandru Cosmescu. Detalii în eveniment.  

#8. MAME BUNE ŞI NEBUNE la Cinema Patria

Scenariştii filmului „Marea Mahmureală” aduc pe marile ecrane o nouă comedie nonconformistă „Mame bune şi nebune”, în care Mila Kunis, Kristen Bell şi Annie Mumolo sunt hotărâte să renunţe la prejudecăţi, în favoarea distracţiei.

Aparent, Amy (Kunis) are o viaţă perfectă: o căsnicie fericită, copii isteţi, o casă minunată şi o carieră în ascensiune. Cu toate acestea, munceşte mult, se ocupă de gospodărie şi este pe punctul de a ceda nervos din cauza epuizării.

Sătulă să respecte toate regulile impuse de societate, aceasta face echipă cu alte două mame depăşite de realitate, în misiunea de a se elibera de responsabilităţile convenţionale. Acţiunile lor iresponsabile, nepotrivite pentru orice mamă, aduc trioul de belea în conflict deschis cu grupul mamelor perfecte de la şcoală şi reprezentanta acestora. Rezultatul va stârni hohote de râs… detalii pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente