Cătălin Josan EXCLUS din concertul dedicat Zilei Limbii Române: “Le e frică să nu pățească iar rușine”

Interpretul Cătălin Josan a fost exclus pe ultima sută de metri din concertul de miercuri din PMAN, dedicat Sărbătorii Limbii Române. Declarația a fost făcută de interpret pe pagina sa de Facebook, unde menționează că „le pregătea o palmă pentru celălalt obraz”.

”De frică să nu pățească rușine, așa cum au pățit-o de Ziua Independenței, când Pașa Parfeni le-a tras o palmă zdravănă guvernanților în numele întregii țări, autoritățile locale au decis să mă excludă, pe ultima sută de metri, din concertul de astăzi din Piața Marii Adunări Naționale, dedicat zilei Limbii Române. Cert, le pregăteam o altă palmă pentru celălalt obraz. Le-a mers. Sau nu”, a scris Cătălin Josan.

Mai mult, cântărețul a declarat cu toată responsabilitatea că mai mulți artiști au fost intimidați de oameni apropiați actualului regimului putred de corupt de la Chișinău. ”Evident că motivul invocat oficial a fost complet din neant, cum că n-aș fi venit la o repetiție, iar ulterior s-au făcut că plouă, fără să mai răspundă la telefon. Într-un final, aflu prin intermediari că am fost exlcus pe motive politice”, a adăugat acesta.

”Fricoșilor, râde o țară întreagă de cum vă ascundeți prin tufișuri, cum vă temeți de propriul popor, de disperarea cu care vă țineți cu dinții de scaune. Vă fuge pământul de sub picioare și voi știți asta. Nu mai aveți mult.

Dar azi e sărbătoare mare pentru mine. E ziua limbii mele. Eu #MuMăTem să fiu aproape de oameni. #EuNuTac atunci când țara zace în mizerie din cauza voastră, inclusiv cei care dormiți, niște paiațe fără coloană vertebrală.

De aceea, azi la 20.00, lângă bustul lui Eminescu, în Parcul Central, îmi iau chitara în spate și vin să-mi cânt limba, fie și unui pumn de oameni, dar nu vă voi lăsa să terfeliți demnitatea de neam care ne-a mai rămas, de care voi habar nu aveți”, a declarat interpretul Cătălin Josan.

Amintim că pe 27 august, de Ziua Independenței interpretul Pasha Parfeny a ieșit pe scenă cu un tricou cu mesajul „#NuPlaha”.

[youtube id=”jJyBZrYHe20″ start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.