Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce vrea să facă Ghimpu…

Ce vrea să facă Ghimpu dacă obține fotoliul de șef al statului

Mihai Ghimpu, candidatul Partidului Liberal la funcția de șef al statului consideră că a venit timpul pentru un președinte din partea forțelor de dreapta și se arată pregătit de „luptă”. Astăzi, în prima zi de înregistrare în cursa electorală, PL a depus dosarul privind înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidaturii liderului liberal. Politicianul, care între septembrie 2009 și decembrie 2010 a exercitat interimatul Președinției, spune că în într-un an și jumătate a „dat tonul la mai mult decât cei care au fost aleși”,  dar și că cei mai importanți trei pași pe care-i va întreprinde dacă va obține fotoliul de președinte al țării vor fi pentru „apropierea malurilor Prutului”.

„Lupta continuă. Trebuie să reușim să convingem cetățenii că democrația e mai bună decât ceea ce am avut în perioada de ocupație, să avem o guvernare corectă, cinstită, asta depinde deja de noi toți împreună. Eu mă simt bine, sunt deprins să lupt pentru libertatea și unitatea noastră, așa că pentru mine emoții nu sunt.”, a declarat liderul liberal.

Despre șansele sale pentru obținerea mandatului de președinte, liderul PL a declarat că acestea depind de maturitatea electoratului:

 „Știți cum este: azi este soare, după prânz plouă, așa că depinde de maturitatea electoratului nostru. Eu nu am probleme nici cu propria conștiință, nici cu cetățenii. Eu, în toți anii de activitate politică, din 1988 încoace, am fost devotat cauzei, oamenilor, nu am furat, nu am hoțit, nu am mințit. Lupt pentru adevăr, dreptate, așa că eu sper că lumea va aprecia ceea ce am făcut. Sigur că era de dorit mai mult. Nu am reușit să rezolvăm problemele social-economice, iar asta deja este o discuție aparte, fiincă avem teritoriu din stânga Nistrului ocupat. Ne-au condus tot timpul din stânga, iată că a venit timpul ca cetățenii să aleagă un candidat de dreapta, pentru că de dreapta n-a fost niciodată. Doar interimar am fost și cred că într-un an jumătate chiar am dat tonul la mai mult decât cei care au fost aleși. Asta e.”, a declarat Mihai Ghimpu.