17:11:45 29.03.2024
Stiri

UE pregătește un plan de acțiune împotriva propagandei ruse

Știri 01.05.2015 20:29 Vizualizări857 Autor: Ziarul National


UE pregătește un plan de acțiune împotriva propagandei ruse antena3.ro

Europenii vor să treacă la ofensivă pentru a contracara „campania de dezinformare” agresivă pe care o desfășoară Federația Rusă prin intermediul mass-media, mai ales pe fondul crizei ucrainene.

Şefii de stat şi de guvern europeni vor examina la sfârşitul lunii iunie un „plan de acţiune” împotriva propagandei ruse, care a fost elaborat sub egida serviciului diplomatic al UE.

„Ceea ce este sigur este că nu avem mijloacele ruşilor. Ideea este de a urmări mai bine informaţiile difuzate în Rusia pentru a răspunde mai repede în limba rusă pe site-urile şi conturile Twitter ale oficialilor din UE, cu scopul de a emite un mesaj puternic, corect şi clar”, acordând de asemenea mai multe interviuri presei ruseşti”, a explicat un diplomat european ce prevede planul de acțiuni, notează Economica.net.

Uniunea Europeană va adopta tactica NATO. Serviciul de presă al instituției are vreo 20 de persoane la Bruxelles, care răspund la mesajele mincinoase ale rușilor. Îndată ce canalele ruseşti difuzează informaţii „incorecte”, ca de exemplu despre sistemul său antirachetă al NATO în România şi în Polonia, purtătorii de cuvânt trimit reacţii prin poşta electronică, pe Twitter şi pe site-ul NATO.

„Ar lua mult timp şi energie pentru a răspunde la toate minciunile, deci se încearcă să fie atacate miturile de bază şi înşelătoriile grosolane”, a explicat purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md