Apple va contesta decizia de a achita impozite de 13 miliarde de euro, argumentând că a creat 1,5 milioane de locuri de muncă în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania Apple a anunţat că va contesta în justiţie decizia Comisiei Europene prin care este obligată să achite impozite retroactive de 13 miliarde de euro pentru activităţile din Irlanda, argumentând că a contribuit la crearea a 1,5 milioane de locuri de muncă şi denunţând legislaţia fiscală a UE.

Comisia Europeană a stabilit, după o investigaţie care a durat trei ani, că Apple trebuie plătească impozite în valoare de 13 miliarde de euro pentru activităţile desfăşurate în Irlanda.

Într-un comunicat, Apple a argumentat că legislaţia fiscală comunitară este complexă şi că, în ultimii ani, compania a contribuit la crearea a peste 1,5 milioane de locuri de muncă în spaţiul UE.

„Decizia Comisiei Europene nu se referă la cât plăteşte Apple prin impozite, ci la care guvern colectează banii. Vor exista efecte dăunătoare profunde asupra investiţiilor şi asupra creării de locuri de muncă în Europa”, a subliniat Apple.

„Impozitele în cazul companiilor multinaţionale sunt un fapt complex, dar, la nivel internaţional, este recunoscut un principiu fundamental: profitul unei companii trebuie taxat în ţara în care este generat. Apple, Irlanda şi Statele Unite sunt de acord cu acest principiu. În cazul Apple, aproape toate activităţile noastre de cercetare şi dezvoltare au loc în California, astfel că cea mai mare parte a impozitelor pe profit sunt plătite în Statele Unite ale Americii. Companiile europene care au afaceri în SUA sunt impozitate în conformitate cu acelaşi principiu”, argumentează Apple, pledând pentru simplificarea şi clarificarea normelor fiscale internaţionale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...