6 partide au solicitat asistență în instruirea membrilor grupurilor pentru susținerea candidaților la prezidențiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

6 partide politice au solicitat asistența Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral în procesul de instruire a viitorilor membri ai grupurilor de inițiativă pentru susținerea unui candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

În perioada 26 – 29 august CICDE a organizat 5 seminare de instruire pentru potențialii membri ai grupurilor de inițiativă pentru 3 partide politice – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Național Liberal și Partidul Acțiune și Solidaritate. În cadrul seminarelor participanții au fost familiarizați cu procedurile de înregistrare a grupurilor de inițiativă, colectare semnăturilor în susținerea candidatului la funcția de Președinte și depunere listelor de subscripție spre verificare.

Urmează să mai fie organizat un seminar de instruire pentru Partidul Popular European din Moldova.

Alte două partide politice – Partidul Democrat din Moldova și Partidul Liberal au solicitat asistența experților CICDE la instruirile organizate pentru a oferi consultanță și suport informațional.

La solicitarea potențialilor concurenți electorali, a fost planificat un șir de seminare de instruire a observatorilor și reprezentanților cu drept de vot consultativ, dintre care 40 de seminare deja au avut loc.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală este o instituție publică, care pregătește funcționari electorali capabili să organizeze alegeri libere și corecte, conform normelor internaționale, precum și alți actori interesați în procesul electoral.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...