Partidul Platforma Demnitate și Adevăr şi-a desemnat cadidatul la funcția de preşedinte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr şi-a desemnat candidatul la funcția de preşedinte al Republicii Moldova. Acesta este avocatul și liderul protestatar Andrei Năstase.

Potrivit unui comunicat de presă, mâine, la ora 12.00, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr va depune la Comisia Electorală Centrală documentele necesare pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidatului Andrei Năstase la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Începând de miercuri, 31 august, grupurile de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Conform prevederilor Codului electoral, grupul de iniţiativă pentru susţinerea candidatului se constituie din cel puţin 25 de persoane şi cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susţine candidatul la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului şi se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de iniţiativă poate susţine doar un singur candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Timp de trei zile din data depunerii, CEC examinează dosarul şi decide asupra înregistrării grupului de iniţiativă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...