„Dragostea durează 27 de share-uri”. Alexandru Lebedev, despre relația de love and hate dintre idei

14067451_1737341066504280_4745120470614053567_n
Foto: Facebook.com / IgniteChisinau

„Dragostea durează 27 de share-uri”, așa a fost intitulată prezentarea lui Alexandru Lebedev la Ignite Chișinău, care arată cum să folosești trendurile internaționale așa încât acestea să devină și trenduri locale. Tânărul a vorbit și despre relația de love and hate dintre idei, despre „Ice bucket challenge” și „Pokemon go”.

„Atunci când vrei să lansezi ceva viral, trebuie să fii pe val ca să înoți mai ușor, pentru că, dacă nu ești pe val, acesta va cădea peste tine”, a menționat speakerul.

Cum creăm un val?
# identificarea unei idei – care poate fi, de fapt, orice;
# primii followeri – datorită lor ideea voastră începe să crească;
# crearea senzației de a fi peste tot/lucrul cu media și social media;
# focusarea doar pe o parte a monedei – alegeți o singură direcție;
# haterii – căderea primilor followeri.

„Cu cât mai mulți hateri sau followeri apar, cu atât voi sunteți mai bine auziți, iar cu cât mai mulți hateri aveți, cu atât mai mult vor crește și apărătorii voștri, așa că nu trebuie să vă fie frică de hateri. Lucrați cu followerii – creați-le condiții ca ei să discute, să transmită informația mai departe, să se strângă în grupușoare la Ciocana noaptea sau ziua în Parcul Central. La fel de important e să lucrezi și cu haterii, să îi enervezi mai tare, pentru că, cu cât apar mai mulți hateri, cu atât mai mulți followeri veți avea”, susține Alexandru.

Alexandru Lebedev este fondatorul portalului de știri pentru tineri diez.md și co-fondator al RockIT Digital Academy, un proiect ce educă profesioniști în social media.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente