Începe Bookfest Chișinău – o ediție în premieră a Salonului Internațional de Carte

IMG_8886-620×349

A XXV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest Chişinău va avea loc în perioada 31 august – 4 septembrie 2016, în incinta Pavilionului Central al CIE „Moldexpo”. Ediția de anul acesta vine cu o premieră, astfel, evenimentul va fi organizat sub egida Bookfest. 

Această primă ediție a Salonului de Carte Bookfest Chișinău este un parteneriat cu un eveniment de tradiție din Chișinău, Salonul Internațional de Carte, ajuns în 2016 la cea de-a 25-a ediție, cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova dar şi cu Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România.

„Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte de la Chișinău vine să reconfirme aspirațiile europene ale industriilor culturale din Republica Moldova dar și să consolideze parteneriatele de succes stabilite cu Institutul Cultural Român și Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni. Menționăm că de-a XXV-a ediție a Salonului Internațional de Carte coincide cu aniversarea celor 25 de ani de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova, iar România își reconfirmă și cu această ocazie sprijinul oferit în dezvoltarea durabilă a culturii”, a declarat Monica Babuc, ministrul Culturii din Republica Moldova.

Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” sunt, împreună cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, principalii susținători ai acestui eveniment, care va debuta pe 31 august, când la Chișinău se serbează Ziua Limbii Române.

Urmăriți evenimentul și pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente