A fost în permanenţă un motiv de nemulţumire pentru cluburile mai mici din Primera Divsion, care s-au simţit dezavantajate de faptul că giganţii Spaniei şi-au împărţit în ultimul deceniu grosul banilor din drepturile de televizare. Spaniolii au adoptat însă modelul din Premier League, care echilibrează veniturile cluburilor participante.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sportului, Miguel Cardenal, a declarat că "Spania încearcă să se adapteze la vremurile moderne". Drept urmare, din totalul încasărilor din drepturile TV, 90% din bani vor fi împărţiţi de cele 20 de echipe din prima ligă, jumătate din sumă urmând a fi repartizată egal între acestea.

Cealaltă jumătate va fi împărţită în funcţie de rezultatele obţinute, dar şi de interesul provocat în rândul fanilor de echipele concurente.

Restul de 10% din bani se vor duce către echipele de ligă secundă, 70% din acest procent urmând a fi împărţit în mod egal de cele 24 de cluburi participante. "Trebuie să ne realizăm faptul că echipa care a terminat ultima în Premier League sezonul trecut a încasat mai mulţi bani decât campioana noastră, Atletico Madrid. Asta nu este în regulă", a semnalat Cardenal, citat de BBC.