Oaspeţii au venit pe rând, fiind aduşi cu mai multe microbuze şi un autocar. Printre maşinile parcate era şi un automobil de serviciu al Partidului Liberal. În timp ce pregătirile erau în toi, la petrecere şi-a făcut apariţia şi preşedintele PL, Mihai Ghimpu. El a fost întâmpinat de şeful CFM, Iurie Topală. Întrebaţi de către reporterul Jurnal TV ce sărbătoresc, ei au avut răspunsuri diferite.

Şi alţi reprezentanţi ai PL au refuzat să ne spună ce sărbătoresc.

Pe parcursul a două ore s-au adunat aproximativ 300 de persoane, iar accesul pe teritoriul bazei de odihnă a fost restricţionat. Petrecăreţii au fost aşteptaţi la poartă de şoferii mai multor microbuze, printre care şi cei care efectuează cursele Chişinău - Nisporeni şi Chişinău - Floreşti.

A doua zi după petrecere, echipa Jurnal TV a revenit la tabăra de odihnă pentru a afla cât a costat cheful şi cine a plătit pentru acesta. Totul a fost ţinut însă în secret.

Contactat telefonic, Iurie Topală, şeful întreprinderii Calea Ferată, care este şi proprietara taberei de odihnă, a declarat că petrecerea a fost organizată de către o persoană fizică şi nu-i cunoaşte numele.

Petrecerea organizată cu mare fast a avut loc în condiţiile în care unii angajaţi ai CFM nu şi-au ridicat salariile de jumătate de an, iar Iurie Topală a recunoscut că întreprinderea de stat are datorii istorice de peste 80 de milioane de lei.