(foto) RIO 2016: Delegația olimpică întâmpinată la Chișinău. Serghei Tarnovschi aduce bronzul acasă

medalie1
Foto: olympic.md

Membrii delegației olimpice au fost întâmpinați la aeroportul din Chișinău. Serghei Tarnovschi a fost felicitat călduros pentru medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro, pe care a reușit să o păstreze.

Pe 16 august, Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la canoe simplu, distanța 1000 de metri. Sportivul a reușit performanța de a se califica direct în finală din preliminarii, iar în urma finalei, Tarnovschi a luat bronzul olimpic. Timpul pe care l-a înregistrat sportivul este de 4:00,85.
Reamintim că, Federația Internațională de Canoe a anunțat pe 18 august, că l-a suspendat pe sportivul moldovean Serghei Tarnovschi după ce acesta a fost depistat pozitiv la testul de doping. Ulterior, două variante au fost propuse în privința a ceea ce se poate întâmpla cu medalia câștigată, fie că aceasta rămânea să fie depozitată la ICF și să nu fie oferită unei alte delegații, fie că Serghei poate păstra medalia, urmând procedura de control a probei B.

Alături de delegație, sportivul s-a întors în Moldova cu medalia câștigată.

Serghei Tarnovschi, născut pe 24 iunie 1997 în oraşul Lvov, Ucraina, şi-a valorificat din plin talentul, ambiţia şi potenţialul din momentul când a acceptat invitaţia parvenită din partea Federaţiei de Kaiac Canoe din Republica Moldova. Împreună cu fratele său, Oleg Tarnovschi, în 2013, a acceptat cetăţenia Republicii Moldova. Tarnovschi este un sportiv care pe parcursul a doi ani a devenit campion european și mondial la tineret, a triumfat la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing, China, iar calificarea olimpică a obținut-o în sezonul precedent, cucerind la Milano, Italia, medalia de bronz la campionatul mondial printre seniori.

olympic.md
olympic.md
olympic.md
olympic.md
olympic.md
olympic.md
olympic.md
olympic.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente