Protestatarii împotriva devalorizării leului și “Maslinița” vor împărți duminică centrul Chișinăului/ VIDEO

Un protest de amploare împotriva devalorizării leului urmează să aibă loc duminică, 22 februarie, în centrul capitalei. Evenimentul creat pe Facebook, care va avea loc în scuarul Catedralei, numără deja aproape 4 mii de internauți care s-au alăturat inițiativei.

Totodată, duminică, în același interval, vizavi de scuarul Catedralei – în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc și sărbătoarea comunității rusești din Republica Moldova “Maslinița”.

Screen Shot 2015-02-19 at 12.05.34 PM

Inga Grigoriu, care face part din grapul de inițiativă, spune că manifestanții care vor veni duminică în centrul Chișinăului “vor cere leul înapoi”.

“Motivul pentru care ne adunăm este unul din care, în lanț, vor aduce soluționarea a mai multor întrebări: Ne vrem leul înapoi! Vom ieși duminică cu o manifestație în formă de flash mob. Suntem apolitici, dorim doar să elucidăm cauzele celui mai mare furt din utima jumătate de an”, a menționat Inga Grigoriu pentru Moldova.ORG.

Pe rețeaua de socializare Facebook circulă, de asemenea, și un video care îndeamnă cetățenii să iasă duminică la protest pentru a face presiuni asupra autorităților să normalizeze situația pieței valutare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare