Gaburici solicită să fie examinat şi aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru 2015

Premierul Chiril Gaburici a solicitat ca săptămâna viitoare, la Guvern, să fie discutat  și votat proiectul Legii bugetului de stat pentru 2015 și politica bugetar-fiscală.

„Am venit la guvernare într-o perioadă mai complicată –atât situaţia geopolitică, cât şi cea internă. Odată ce responsabilitatea cade pe umerii noştri, trebuie să dăm dovadă de dăruire şi responsabilitate maximă. Tot ce facem este pentru binele Republicii Moldova”, a declarat premierul Chiril Gaburici, în debutul premei ședințe a noului Guvern.

Oficialul a precizat că pentru ziua de luni va fi stabilită o întâlnire cu reprezentanții băncilor din țară, la care vor fi prezenți ministrul Economiei și cel al Finanțelor, dar şi guvernatorul BNM.

În context, oficialul a anunţat că se va examinată şi o nouă posibilitate de taxare a business-ului în condiții preferințaile, stabilită pentru agenţii economici care vor dori să achite în avans taxele.

De asemenea, pe parcursul săptămânii viitoare oficialii Guvernului urmează să aibă întrevederi cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional și Banca Mondială.

„La fel vreau să examinăm situația exporturilor. Și aici vreau ca ministrul Econmomiei să pregătească o analiză pentru a vedea unde avem scădere”, a menţionat remierul.

În acest sens, Gaburici a solicitat ca ANSA să vină cu o informție în ceea ce privește exportul de carne și ouă. „Sunt anumite cerințe pe care, din câte am înțeles, nu le-am îndeplinit pentru a putea exporta aceste produse în Uniunea Europeană”, a zis Chiril Gaburici.

Proaspătul premier a mai solicitat ANRE să fie prezentată şi o informaţie de pe piața produselor petroliere.

„Vrem să vedem dacă putem obține o scădere a prețurilor. Rog ministrul Finanțelor și ministrul Economiei să se implice pentru a nu admite abuzuri”, a mai solicitat Gaburici.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.