Cozi la Torino pentru a cumpăra spaghetti all’amatriciana: Banii, strânși pentru victimele seismului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sute de persoane au stat la coadă la Torino, pentru a cumpăra spaghetti all’amatriciana vândute de Protecţia Civilă, care va oferi banii strânşi pentru a ajuta victimele seismului de miercuri, din centrul Italiei, relatează La Repubblica.

Circa 500 de oameni, localnici şi turişti, s-au aşezat la coadă încă dinainte de a fi gata pastele, au constatat reporterii italieni, scrie News.ro.

„Cum sunt pastele?”, a întrebat-o un jurnalist pe doamna Antonia, una dintre primele servite. „Bune, felicitări bucătarilor”, a răspuns ea, în timp ce stătea pe unul dintre cele 250 de scaune oferite de organizatorii evenimentului caritabil, printre care primarul din Torino Chiiara Appendino.

La prânz, coada ocupa toată piaţa San Carlo din Torino. Oamenii aşteptau să cumpere porţii de paste cu 10 sau 20 de euro, în funcţie de mărime.

În total, bucătarii au folosit 500 de kilograme de spaghete, 200 de kilograme pastă de tomate, 80 de bucăţi de şuncă, pentru 5.000 de porţii de paste all’amatriciana.

Ingredientele au fost oferite de Metrou, Coop şi Berruto Pasto.

„Băcătăria poate reuşi să ofere şi 80 de porţii la fiecare 10 minute”, a spus coordonatorul voluntarilor din Protecţia Civilă din Torino.

Cutremurul, cu magnitudinea de 6,2, a avut loc miercuri, la ora locală 3.36 (4.36, ora Moldovei), la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Roma, într-o zonă muntoasă din centrul Italiei. Cele mai multe dintre cele 290 de persoane ucise şi sutele de oameni răniţi sunt turişti aflaţi în trecere, ceea ce complică identificarea corpurilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...